Cherry Delight.


JEDAN OD LJEPŠI KOLAČA KOJE SAM PROBALA U ZADNJE VRIJEME.

Sastojci

BISKVIT:
50g. čokolade za kuhanje
50g. margarina
3 jaja
100g. šećera
2 rum šećera
50g. brašna
1 vrećica praška za puding-čokolada
2 pune žlice kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
2 žlice vode

PRELJEV ZA BISKVIT:
100ml. soka od višnje
50ml. mlijeka


2 žlice šećera
1 van. šećer
50g. čokolade za kuhanje

KREMA:
550ml. mlijeka
200ml. slatkog vrhnja
120g. šećera
2 pudinga vanilija
20g. gustina
2 vanilin šećera
50g. margarina
300ml. slatkog vrhnja
1/2 vrećice želatine u prahu+2žlice vode

ZAVRŠNI SLOJ/VIŠNJE I PRELJEV
višnje iz kompota, 200g. +/-
1 vrećica preljeva za tortu
2 žlice šećera
250ml. soka od višnje(iz kompota)

Priprema
1.
Prvo skuhajte kremu,i ostavite je da se skroz ohladi dok vi ispečete biskvit.

Krema
Pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje,odvojite 1,5dl.tekućine u koji umiješajte šećer,puding,gustin i vanilin šećer,a drugi dio zagrijte do vrenja,ulijte prvu smjesu i skuhajte kao puding.
2.
Prebacite kremu u posudu za hlađenje,dodajte 50g.margarina,i miješajte dok se ne otopi. kremu možete pokriti folijom,ili ostaviti otkriveno s tim da često promiješate.ja sam napravila to drugo. sada napravite biskvit.

BISKVIT:
Otopite čokoladu s margarinom na pari,i malo prohladite. Istucite žumanjke sa šećerom i rum šećerom najvećom brzinom dok smjesa ne postane svijetla i kremasta.
1.
Dodajte smjesu čokolade i margarina,vodu i rum šećer. promiješajte pjenjačom. direktno u tu smjesu prosijte skupa brašno s pudingom,kakaom i praškom za pecivo.


Izmiješajte ručno da se svi sastojci fino spoje.
2.
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg,pridružite ih prvoj smjesi,promiješajte ručno,i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje(dim.22x35cm.) poravnajte i pecite na 200°C 10-ak min.
3.
Kad se biskvit malo prohladi,odlijepite papir,vratite biskvit u pleh, pripremite preljev i usput stavite višnje da se cijede s posudom ispod u kojoj ćete skupiti sok.

PRELJEV:
Mlijeko,sok od višnje,van.šećer i obični šećer zagrijte do vrenja,maknite s vatre,dodajte čokoladu,i miješajte da se brže otopi.

kad se čokolada otopila,žlicom rasporedite preljev preko biskvita.
1.
Sada dovršite kremu koja bi već trebala biti hladna.
Želatinu (samo pola vrećice) pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri. slatko vrhnje istucite u šlag,a kremu dobro izradite mikserom.
Dodajte šlag u kremu,i malo promiješajte,a želatinu otopite,pa ulijte u kremu.
Sada sve skupa dobro promiješajte žlicom ili pjenjačom.
2.
Nanesite kremu na biskvit,poravnajte,i stavite na nju višnje. možete,kao ja lagano označiti kocke po kojima ćete rezati,i na svaku kocku staviti nekoliko višanja,ili poredajte višnje po cijelom kolaču,svejedno je :) sada kolač stavite 15-ak min.u hladnjak da se krema malo stegne.
Kad se krema na kolaču stegla,pripremite preljev prema uputi na vrećici,samo umijesto vode stavite 250ml.soka od višnje.
preljev malo prohladite,nanesite na kolač,spremite u hladnjak,i zaboravite na njega do sutra:)))

1.
NAPOMENE:

*Koristila sam svijetli preljev,ali može naravno i crveni. ako volite deblji sloj,možete staviti i dva preljeva,meni ovako odgovara.

*Ja sam malo zaboravila na preljev kad sam ga skuhala,pa se puno ohladio i zgusnuo,i morala sam doliti vode i izraditi mikserom,kako bi ga mogla nanijeti na kolač. zato je ispao malo rijeđi,i zato ima malo ovih crvenih "slapova" po kremi :D

Posluživanje
Sutra,kad se svi okusi prožmu,i kolač dobro stegne,poslužite i uživajte!
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • EXTRA ČOKOLADNE KOCKE. Čokoladne kocke sa dozom čokolade... Brownies biskvit sa lješnjacima,muss od tamne i mliječne čokolade.Ganaš od čokolade sa brusnicama i lješnjaci… Saznaj više
  • VEOMA NJEŽAN I UKUSAN KOLAČ SA JABUKAMA Ruska šarlotka od jabuka.Sastojci6 jaja,sobne temperature150 g šećera1 kesica vanilinog šećera ili 1 kašičica vanillla paste200 g brašna2 g praška z… Saznaj više
  • OVAJ KOLAČ GOTOV JE ZA 5 MINUTA,A NE TREBA VAM NI VAGA.. Crnac. Sastojci 1 čaša(2 dcl) kiseloga vrhnja1 čaša šećera3 jaja1/2 čaše ulja1 čaša glatkoga brašna(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push… Saznaj više
  • KOLAČ OD JABUKA I KEKSA. NEOPISIVO JEFTIN!jednostavan i brz za pripremu, bez pečenja. Odlična su kombinacija keksa, osvježavajućih jabuka, SASTOJCI450 g Petit Beurre keksa1 kg jabuka6 dcl vode… Saznaj više
  • ŠLJIVE, ČOKOLADA & CO. Odlična sezonska kombinacija šljiva i čokolade. Berba šljiva urodila je, izuzev pekmezom, i ovim finim kolačem; počastite se! Šljive i čokolada su … Saznaj više
  • TRI ČUDA! Možda već postoji takav recept, možda i sličan, ali ja ću napisati recept koji imam. Kolač je super fin, lijep, izdašan, a topi se u ustima kao … Saznaj više
  • PLAZMA ČOKOLADNI KOLAČPOTREBNO:Za podlogu:150 g Moto keksa (ili bilo kojih drugih keksića spojenih nekom kremicom)150 g Plazma keksa (ili pettit beure)150 g maslacaZa kremu… Saznaj više
  • LAMBADA OD BRUSNICA!Malo izmjenjena lambada dobila je sasvim novi obogaćeni okus. SastojciBiskvit4 jaja 15 dkg šećera 1 vanil šećer 15 dkg brašna 1 prašak za pecivo 1/2 … Saznaj više
  • BRZI LJETNI KOLAČ BRZI LJETNI KOLAČ U SVEGA 20 MINUTA GOTOV Potrebno:20 dag keksa pettit beure1 kutija Dr. Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, vanilija500 ml sl… Saznaj više
  • LEDENE KOCKE.PREDIVNOG NEZNOG UKUSA. Jako ukusan kolac sa kojim sam ja bila odusevljena i izgledom i ukusom ...a svi ga volimo tako da je cest gost kod nas u kuc… Saznaj više