
Čokoladne kocke sa dozom čokolade...
Brownies biskvit sa lješnjacima,muss od tamne i mliječne čokolade.Ganaš od čokolade sa brusnicama i lješnjaci za preljev među kremama i ganaš na vrhu..
SASTOJCI
biskvit
• 80 g glatkog brašna
• 40 g kaka u prahu
• 1/2 žličice sode
• 1/2 žličice praška za pecivo
• 1/4 žličice soli
• 80 g šećera +1 žličica vanilja burbon šećera
• 2 jaja S veličine
• 80 ml mlijeka
• 50 ml ulja
• 60 g mljevenih lješnjaka,ribana korica veće naranče
• 1 žlica ruma
• 40 ml kipuće vode
tamna krema
• 100 g tamne čokolade 60% kakaa
• 3 žlice vode
• 2 jaja S veličine
• 1 puna žlica šećera,prstohvat soli
• 100 ml vrhnja za šlag
mliječna krema
• 100 g mliječne čokolade
• 2 žlice vode
• 2 jaja S veličine
• 1 puna žlica šećera,prstohvat soli
• 100 ml vrhnja za šlag
preljev između krema
• 100 g tamne čokolade sa brusnicama
• 200 ml vrhnja za šlag
• 40 g sjeckanih lješnjaka
preljev po vrhu
• 100 g tamne čokolade
• 100 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA
Za biskvit prosijte sve suhe sastojke osim lješnjaka i korice naranče..
Pomiješajte pjenjačom sve mokre sastojke osim kipuće vode.
Mokre sastojke dodajte u suhe i lagano povežite mikserom.
U tankom mlazu dodajite kipuću vodu uz stalno miksanje na najnižoj brzini.
Špatulom umiješajte koricu naranče i mljevene lješnjake.
Stavite peći u okrugli kalup 24 cm ili manji kockasti kalup .
Pecite na 170C-35 min ili na 180C 25 min.
Provjerite čačkalicom.
Pečeni biskvit nakon 10 min preseliti u hladnjak na hlađenje.
Ohlađen biskvit stavite na pladanj za serviranje i premažite nutelom.
Priprema tamne muss kreme.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke stavite sa šećerom i soli na paru i mješajte lagano pjenjačom dok se šećer ne otopi,nekih 3-4 minuta.
Preselite ih u zdjelu za miksanje i miksajte na najjačoj brzini da se bjelanjci ohlade nekih 7-10 minuta.
Provjerite na dodir moraju biti hladni.
Rastopite čokoladu na pari sa 2-3 žlice vode.
Maknite sa vate i dodajte
žumanjke razmućene pjenjačom.
Vratite na paru i kuhajte još nekih 3 minute uz stalno miješanje da se žumanjci obrade.
U mlaku čokoladu dodajte snijeg od bjelanjaka u par navrata mješajući pjenjačom da se poveže.
Istucite u zasebnoj zdjeli vrhnje za šlag i dodajite pjenjačom u čokoladu u par navrata.
Dobivenu kremu premažite na biskvit.
Stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Za preljev čokoladu sa brusnicama(imate kupiti u lidlu ima 50% kakaa) topite u vrhnju za šlag na pari ili laganoj vatri.
U otopljenu čokoladu dodati sjeckane lješnjake.
Preliti po ohlađenoj muss kremi.
Saviti u hladnjak da se preljev stvrdne.
Priprema mliječne muss kreme.
Isto kao i za tamnu muss kremu.
Obraditi bjelanjke na pari.
Tuči dok se ne ohlade.
Rastopiti čokoladu na pari.
Maknuti sa vatre dodati žumanjke,obraditi na pari.
Umiješati u čokoladu,snijeg od bjelanjaka,pa tučeni šlag.
Preliti po stisnutom preljevu.
Staviti na hlađenje.
Kad se krema stisne prelijete ganašem.
Topite čokoladu u vrhnju i prelijte po kolaču.
Kad se stvrdne preljev ukrasite po želji.
Ja sam radila prugice sa linoladom duo.
NAPOMENA
Ja sam koristila manje tamne čokolade jer sam imala čokoladu sa 74% kakaa pa mi je donja krema svijetlija nego bi trebala biti.
Savjet:slažite kolač u obruču kojeg prekrijte plastificiranom folijom ili pek papirom.
coolinarika.com
• 100 ml vrhnja za šlag
mliječna krema
• 100 g mliječne čokolade
• 2 žlice vode
• 2 jaja S veličine
• 1 puna žlica šećera,prstohvat soli
• 100 ml vrhnja za šlag
preljev između krema
• 100 g tamne čokolade sa brusnicama
• 200 ml vrhnja za šlag
• 40 g sjeckanih lješnjaka
preljev po vrhu
• 100 g tamne čokolade
• 100 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA
Za biskvit prosijte sve suhe sastojke osim lješnjaka i korice naranče..
Pomiješajte pjenjačom sve mokre sastojke osim kipuće vode.
Mokre sastojke dodajte u suhe i lagano povežite mikserom.
U tankom mlazu dodajite kipuću vodu uz stalno miksanje na najnižoj brzini.
Špatulom umiješajte koricu naranče i mljevene lješnjake.
Stavite peći u okrugli kalup 24 cm ili manji kockasti kalup .
Pecite na 170C-35 min ili na 180C 25 min.
Provjerite čačkalicom.
Pečeni biskvit nakon 10 min preseliti u hladnjak na hlađenje.
Ohlađen biskvit stavite na pladanj za serviranje i premažite nutelom.
Priprema tamne muss kreme.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke stavite sa šećerom i soli na paru i mješajte lagano pjenjačom dok se šećer ne otopi,nekih 3-4 minuta.
Preselite ih u zdjelu za miksanje i miksajte na najjačoj brzini da se bjelanjci ohlade nekih 7-10 minuta.
Provjerite na dodir moraju biti hladni.
Rastopite čokoladu na pari sa 2-3 žlice vode.
Maknite sa vate i dodajte
žumanjke razmućene pjenjačom.
Vratite na paru i kuhajte još nekih 3 minute uz stalno miješanje da se žumanjci obrade.
U mlaku čokoladu dodajte snijeg od bjelanjaka u par navrata mješajući pjenjačom da se poveže.
Istucite u zasebnoj zdjeli vrhnje za šlag i dodajite pjenjačom u čokoladu u par navrata.
Dobivenu kremu premažite na biskvit.
Stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Za preljev čokoladu sa brusnicama(imate kupiti u lidlu ima 50% kakaa) topite u vrhnju za šlag na pari ili laganoj vatri.
U otopljenu čokoladu dodati sjeckane lješnjake.
Preliti po ohlađenoj muss kremi.
Saviti u hladnjak da se preljev stvrdne.
Priprema mliječne muss kreme.
Isto kao i za tamnu muss kremu.
Obraditi bjelanjke na pari.
Tuči dok se ne ohlade.
Rastopiti čokoladu na pari.
Maknuti sa vatre dodati žumanjke,obraditi na pari.
Umiješati u čokoladu,snijeg od bjelanjaka,pa tučeni šlag.
Preliti po stisnutom preljevu.
Staviti na hlađenje.
Kad se krema stisne prelijete ganašem.
Topite čokoladu u vrhnju i prelijte po kolaču.
Kad se stvrdne preljev ukrasite po želji.
Ja sam radila prugice sa linoladom duo.
NAPOMENA
Ja sam koristila manje tamne čokolade jer sam imala čokoladu sa 74% kakaa pa mi je donja krema svijetlija nego bi trebala biti.
Savjet:slažite kolač u obruču kojeg prekrijte plastificiranom folijom ili pek papirom.
coolinarika.com