Sastojci
1 kg junetine na kockice
4 glavice luka
3 režnja češnjaka
1,5 vrečica fanta za gulaš i paprikaš
1 list lovora
paradajza
krumpira
2 dcl bijelog vina
Priprema
1.
Na ulju izdinstati sitno sjeckani luk, češnjak
2.
dodati meso narezano na kockice, lovor, sol papar, malo vegete
3.
dinstati, podliti vodom i dalje dinstati
4.
Kad je skoro gotovo unutra ubacim krompir na kockice i fant za gulaš i paprikaš 1, 5 vrečice
5.
Fant prije u šalici malo izmješati s vodom da se ne zgruda , pa onda dodati u čobanac
6.
Kuhati dok su krumpir i meso mekani.
Posluživanje
Može sa krumpirom i sa noklicama
Napravite sami kak’ je bolje vama.
Ja kuham prvi dio u pretis loncu a onda otvorim i dodam fant i krompir i završim u otvorenoj posudi.
coolinarika.com