Razljevak s tikvicom.
Sastojci
3 kom. jaja
250 g mladog sira
1 dcl ulja
3-4 žlice griza
4-5 žlica kukuruzne palente
3 žlice brašna
1 vrećica praška za pecivo
po potrebi soli (koliko je slan sir i posoljena tikvica)
oko 2 dcl mlijeka
1 kom. srednja ili veća tikvica
po želji sezam za posipanje
Priprema
1.
Tikvicu naribati, posoliti i ostaviti 10-ak minuta da pusti vodu.
2.
U većoj zdjeli žicom umutiti jaja, sir (koristim mladi sir, koji se kupi u kutiji od 500 g, pa uzmem pola kutije), ulje, griz, palentu, brašno i prašak za pecivo.
3.
Tikvice blago ocijediti, ne previše i dodati u prvu smjesu. Izmiješati žlicom ili špatulom. Po potrebi dodati mlijeka da se dobije smjesa malo gušća nego za palačinke.
4.
Veću tepsiju (kod mene okrugla , promjera 40 ili onu od el. štednjaka) pouljiti i blago pobrašniti. Izliti smjesu i poravnati. Posuti sezamom po želji.
5.
Peći u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 do 200 C, ili prilagodite pečenje po svome, da dobijete zlatno rumenu koricu. Ja pečem oko 35 do 40 min.
6.
Nakon što se malo prohladio (10-ak minuta), razljevak narežite na kvadrate.
Posluživanje
Poslužite kao prilog, kao glavno jelo uz salatu ili jogurt... po želji. Ja sam pravila sendviče, razljevak je glumio šnite kruha a pohani patlidžani i tikvice su glumili salamu i sir, plus malo.
coolinarika.com