SLATKI SLOŽENAC S VOĆEM.



Volite kolače od više slojeva? One u kojima svaki red govori svoju priču okusnim pupoljcima. Malo sladak, malo rezak, malo pjenušav. Onda je ovo prava poslastica za vas.

SASTOJCI

Za biskvitno tijesto
• 6 jaja
• 130 g šećera
• 1 Vanilin šećer
• 1 limun
• 60 g Pšeničnog oštrog brašna
• 60 g Pšeničnog glatkog brašna

Za sirup
• 50 ml vode
• 100 g šećera



• ½ žličice anisa
• 680 g Kompota od višanja light

Za kremu
• 500 ml vode
• 1 Krema za kremšnite
• 200 ml Šlag
• 150 g Nadjeva od višanja

PRIPREMA
Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, a zatim dodajte naribanu limunovu koricu i limunov sok.
Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka, uz postupno dodavanje brašna koje ste prethodno pomiješali.
Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte na kalup obložen papirom za pečenje veličine 30×40 cm. Pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Biskvit ohladite i narežite na trake širine 3 cm.
Za sirup, vodu zakipite, dodajte šećer i na laganoj vatri uz miješanje karamelizirajte šećer, tj. miješajte dok se šećer ne rastopi i ne poprimi svijetlosmeđu boju.
Dodajte anis i sve zalijte ocijeđenim sokom od kompota višanja te pustite da zakipi.
Za to vrijeme pripremite kremu za kremšnite. U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite i električnom miješalicom lagano miješajte kremu srednjom brzinom oko 5 minuta.
Šlag 5+ također izmiješajte 



električnom miješalicom.
Rashlađenim sirupom natopite biskvitne trake i obložite dno kalupa ili staklene zdjele.
Biskvit tanko premažite nadjevom od višanja, a na njega stavite višnje iz kompota.
Dio pripremljene kreme od kremšnita rasporedite po površini, zatim premažite slojem šlaga. Postupak ponavljajte dok ne potrošite kremu, biskvit i višnje.
Voćnu fantaziju završite slojem šlaga, ukrasite višnjama i rashladite.

POSLUZIVANJE
Poslužite rashlađeno u čaši ili narezano na kocke.

SAVJET
Umjesto višanja možete odabrati voće po želji.
coolinarika.com