TORTA PREŽENCA.



Recept koji već dugo imam izrezan čini mi se iz Glorie, pa da ga i zapišem jer je papirić na frižideru počeo blijediti.


Sastojci
50 dag čokolade za kuhanje
5 dl vrhnja za šlag
5 jaja




0,1 dag želatine u listićima
30 dag riže
20 dag šećera
2 vanilin šećera

Priprema
PODLOGA: Skuhati rižu, šećer i vanilin šećer, procijediti i prohladiti da bude mlako. Pola količine želatine rastopiti u 1 dl hladne vode. Malo zagrijati, zatim dobro izmiješati sa skuhanom rižom. Tako pripremljenu rižu staviti u kalup i napraviti kao podlogu za tortu.

KREMA: Čokoladu za kuhanje rastopiti na pari. Od bjelanjaca napraviti snijeg, dodati žumanca, zatim ručno 



umutiti rastopljenu čokoladu. U smjesu dodati 5 dl vrhnja i izmiksati.
U 1 dl hladne vode rastopiti drugu polovicu želatine, pomiješati s kremom i izliti na pripremljenu podlogu od riže. Tako pripremljenu tortu staviti u frižider da se dobro stisne.
coolinarika.com
Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: