Odvažite se na samoinicijativu i odaberite tortu od rogača za svoj nedjeljni stol.
SASTOJCI:
• 4 jaja
• 80 g šećera
• 100 ml mlijeka
• 125 g glatkog brašna
• 100 g mljevenog rogača
• 60 g grožđica
• 2 jabuke (500 g)
• 1 Prašak za pecivo
• 120 g lino lade nougat
• 1 žlica listića badema
PRIPREMA:
1. U zdjelu stavite žumanjke i šećer i električnom miješalicom pjenasto izmiješajte.
2. Lagano ulijte ulje, mlijeko, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, rogač i miješajte dok se smjesa dobro ne poveže.
3. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu.
4. Dodajte grožđice, naribane oguljene jabuke i lagano promiješajte.
5. Smjesu ulijte u namašćen
kalup za torte (Ø 26 cm) i pecite 25-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kad je torta pečena, izvadite je iz pećnice i ohladite.
6. Ohlađeni kolač premažite Lino ladom nougat i pospite listićima badema.
Savjet
Kolač možete ispeći i u četvrtastom kalupu te narezati na kocke.
coolinarika.com