CAPPUCCINO TORTA. SPREMNA ZA 35 MINUTA.



Jednostavna, lagana i ukusna.


Sa finim biskvitom, i bogatim filom od slatke pavlake sa Cappuccinom u prahu. Dekorisano likerom od jaja i čokoladnim ornamenitima.

SASTOJCI
Biskvit:
• 3 jaja
• 150 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 100 g brašna
• 1 prašak za pecivo
• 100 g gustina
• 50 g otopljenog, ohlađenog maslaca

Fil:
• 2 pak. Cappuccina u prahu, Classic
• oko 100 ml tople vode



• 750 ml slatke pavlake
• 3 pak. kremfixa
• 2 vanilin šećera
• 100 g šećera u prahu
• 3 kašike ruma
• malo karamel topinga

Dekoracija:
• 50 g čokolade
• 100 ml likera od jaja
• malo kakaa

PRIPREMA
1. Mutiti jaja oko 1 min. Zatim malo po malo dodavati šećer i vanilin šećer. Sve mutiti još 2 minuta. Onda umešati brašno sa praškom za pecivo i gustin. Sve promešati zajedno sa maslacem.

2. Testo staviti da se peče u formu za torte vel. 28cm. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 25 minuta.

3. Razmutiti cappuccino u 



vodi i ohladiti. Pavlaku čvrsto ulupati sa kremfixom i vanilin šećerom i šećerom.

4. Preopolviti biskvit. Donji deo nakapi rumom i posuti karamel Toppingom. Premazati sa pola kreme. Preklopiti gornjom korom i premzati ostatkom kreme. Napraviti udubljene u kremi i ispuniti ih likerom od jaja.

5. Od čokolade na papiru izšpricati figure i kada se stegnu poređati ih po torti. Tortu servirati nakon što se dobro ohladi u hladnjaku.
coolinarika.com
Filed under  |