SACHER TORTA.



BEZ BRASNA, SOCNA, MEKANA I UKUSNA.



SASTOJCI
TESTO:
• 150 g blago-gorke čokolade (do 50 % kakaa)
• 6 belanaca
• 160 g omekšalog maslaca
• 160 g finog kristal šećera
• 1 vanilin šećer, Dolcela
• 6 žumanaca



• 100 g prezli (krušnih/ hlebnih mrvica)

FIL:
• 150 g marmelade od kajsija/marelica, Podravka

GLAZURA:
• 60 g šećera
• 7 kaš. vode
• 200 g blago-gorke čokolade (do 55% kakaa)

DEKORACIJA:
• 50 g otopljene čokolade

PRIPREMA:
1. Za testo, čokoladu naseckati otopiti je. Zagrejati pećnicu na 180*C.

2. Belanca čvrsto ulupati. Maslac kremasto ulupati, zatim postepeno dodavati šećer i vanilin šećer, pa jedan po jedan žumanac, muteći najjačom brzinom. Dodati otopljenu čokoladu i hlebne mrvice, mešajući srednjom brzinom. Testo staviti u pleh vel. 26cm i peći 



u donjoj trećini pećnice oko 50 minuta.

3. Izvaditi pečen biskvit na rešetku i pustiti ga da se skroz ohladi. Zadim ga jednom vodoravno izrezati. Donju koru premazati marmeladom, pa preklopiti gornjom. Lagano pritisnuti.

4. Za glazuru šećer i vodu zakuvati dok se šećer ne otopi. Zatim u vreo sirup dodati naseckanu čokoladu i mešati dok masa ne postane glatka i sjajna. Ceo kolač tanko premazati marmeladom, i preko jednako preliti čokoadnom glazurom sa svih strana.

5. Kada se glazura stegne zarezati 12 parčeta po površiti, i na svako otopljenom čokoladom uz pomoć fišeka, ispisati 'Sacher'.
coolinarika.com
Filed under  |