MEKE KAO DUSA, LAGANE KAO PERCE BAS ONO STO SE TRAZI.
Eh, ako sam ikada napravila nešto fino, mekano i predivno, onda su to ove kiflice.. savršene su, meke kao duša, lagane kao perce, baš ono što uvijek tražim od kiflica…
SASTOJCI
Tijesto:
• 5 1/2 dl toplog mijeka
• 2 dl ulja
• 1 vrećica praška za pecivo
• 1/2 žličice ili 1 žličica soli, za slatku verziju ide manje soli
• 1 kg brašna za dizana tijesta, ili glatkog brašna
Kvasac:
• 1 kockica = 40 grkvasca
• 1 žlica šećera
• 1, 5 dl mlijeka
• 2 žlice brašna
Nadjev:
• ---mak
• --šunka
• --orasi
• --sir
• --marmelada
PRIPREMA
1. Kvasac stavite da se digne na toplom sa malo brašna, mlijeka i šećera.
2. Kad se dignuo kvasac, dodajte ga ostalim sastojcima, umijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite da se digne.
3. Podijelite tijesto na jednake hrpice i svaku razvaljajte na nekoliko krugova, izrežite ih na trokute i punite nadjevima po želji .
4. Ostavite ih da se malo dignu prije pečenja. Pecite u plehu, obloženom papirom za pečenje, na 180°C, dok lijepo ne porumene.
5. Prerezane kiflice , dolje
svježi sir+ jaje, gore šunka i tvrdi sir.
Posluživanje
Ove kiflice mogu biti svježe i tri dana, no tko će ih toliko gledati.. ja sam danas ispekla ove kiflice i sve se odmah pojelo!!!! Vrlo lijepo se mogu smrznuti i ona samo odmrznuti, kad vam ustrebaju!!
Zadnji put sam ih pravila 16. 3. 2011, stavila sam istu količinu kvasca kao u receptu, ali duplo svih ostalih sastojaka. Stavila sam samo 2 dl ulja i 125 gr maslaca, jer nisam imala više od 2 dl ulja, možda zato izgledaju ovako lisnato, premazala sam ih jajetom razmućenim u mlijeku, ispalo ih je cijelo čudo.. ne oklijevajte dakle više da ih napravite...
coolinarika.com
SASTOJCI
Tijesto:
• 5 1/2 dl toplog mijeka
• 2 dl ulja
• 1 vrećica praška za pecivo
• 1/2 žličice ili 1 žličica soli, za slatku verziju ide manje soli
• 1 kg brašna za dizana tijesta, ili glatkog brašna
Kvasac:
• 1 kockica = 40 grkvasca
• 1 žlica šećera
• 1, 5 dl mlijeka
• 2 žlice brašna
Nadjev:
• ---mak
• --šunka
• --orasi
• --sir
• --marmelada
PRIPREMA
1. Kvasac stavite da se digne na toplom sa malo brašna, mlijeka i šećera.
2. Kad se dignuo kvasac, dodajte ga ostalim sastojcima, umijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite da se digne.
3. Podijelite tijesto na jednake hrpice i svaku razvaljajte na nekoliko krugova, izrežite ih na trokute i punite nadjevima po želji .
4. Ostavite ih da se malo dignu prije pečenja. Pecite u plehu, obloženom papirom za pečenje, na 180°C, dok lijepo ne porumene.
5. Prerezane kiflice , dolje
svježi sir+ jaje, gore šunka i tvrdi sir.
Posluživanje
Ove kiflice mogu biti svježe i tri dana, no tko će ih toliko gledati.. ja sam danas ispekla ove kiflice i sve se odmah pojelo!!!! Vrlo lijepo se mogu smrznuti i ona samo odmrznuti, kad vam ustrebaju!!
Zadnji put sam ih pravila 16. 3. 2011, stavila sam istu količinu kvasca kao u receptu, ali duplo svih ostalih sastojaka. Stavila sam samo 2 dl ulja i 125 gr maslaca, jer nisam imala više od 2 dl ulja, možda zato izgledaju ovako lisnato, premazala sam ih jajetom razmućenim u mlijeku, ispalo ih je cijelo čudo.. ne oklijevajte dakle više da ih napravite...
coolinarika.com