SASTOJCI Za tijesto • 5 jaja • 150 ml mlijeka • 120 g šećera • 50 g Pšeničnog oštrog brašna • 40 g gorkog kakaa • ½ Praška za pecivo
• 1 Vanilin šećer
Za kremu • 200 g čokolade za kuhanje • 400 ml slatkog vrhnja • 4 žlice narančina soka • 1 žličica naribane narančine korice • 4 žlice ruma
Za čokoladnu glazuru • 200 g čokolade za kuhanje • 100 g maslaca
PRIPREMA Žumanca, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, mlijeko i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Od pripremljene smjese ispecite
tri biskvitne kore (vel. 23×32 cm) u limu obloženom pek-papirom. Svaku biskvitnu koru pecite u pećnici zagrijanoj na 180˚C osam minuta. U međuvremenu napravite kremu: zakipite vrhnje, prelijte ga po natrganoj čokoladi i miješajte dok se čokolada ne otopi u glatku smjesu. Ohlađenoj čokoladi dodajte sok i narančinu koricu, rum i miješajte dok ne dobijete glatku kremu. Slažite naizmjenično koru i kremu tako da završite s korom koju na kraju prelijte čokoladnom glazurom.
POSLUZIVANJE Čokoladne kocke poslužite dobro rashlađene.
SAVJET Ako želite promijeniti vanjski izgled ploški, na čokoladnu glazuru naribajte bijelu čokoladu. coolinarika.com
Lagani kolac sa breskvama
Fini kolac koji je jako ukusan, brzo se napravi i sto je navaznije na ovim vrucinama nema upotrebe pecnice.
Sastojci
400 g piskota (od 400 g meni …Saznaj više
KOLAČ OD JABUKA. GOTOV ZA 30 MINUTA!
Sočan i ukusan kolač oduševiti će vas brzinom pripreme i ukusom.
Sastojci250 gr petit burre keksa200 gr šećera150 gr griza
(adsbygoogle = window.a…Saznaj više
LEDENE KOCKE.
Jednostavna varijanta, sa grizom, bez pečenja kore!
Lagani i osvježavajući kolač bez margarina i bez pečenja. Kad je hladan okusa je kao sladoled…
…Saznaj više