SASTOJCI
Za tijesto
• 5 jaja
• 150 ml mlijeka
• 120 g šećera
• 50 g Pšeničnog oštrog brašna
• 40 g gorkog kakaa
• ½ Praška za pecivo
• 1 Vanilin šećer
Za kremu
• 200 g čokolade za kuhanje
• 400 ml slatkog vrhnja
• 4 žlice narančina soka
• 1 žličica naribane narančine korice
• 4 žlice ruma
Za čokoladnu glazuru
• 200 g čokolade za kuhanje
• 100 g maslaca
PRIPREMA
Žumanca, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte.
Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, mlijeko i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Od pripremljene smjese ispecite
tri biskvitne kore (vel. 23×32 cm) u limu obloženom pek-papirom. Svaku biskvitnu koru pecite u pećnici zagrijanoj na 180˚C osam minuta.
U međuvremenu napravite kremu: zakipite vrhnje, prelijte ga po natrganoj čokoladi i miješajte dok se čokolada ne otopi u glatku smjesu.
Ohlađenoj čokoladi dodajte sok i narančinu koricu, rum i miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
Slažite naizmjenično koru i kremu tako da završite s korom koju na kraju prelijte čokoladnom glazurom.
POSLUZIVANJE
Čokoladne kocke poslužite dobro rashlađene.
SAVJET
Ako želite promijeniti vanjski izgled ploški, na čokoladnu glazuru naribajte bijelu čokoladu.
coolinarika.com