NEOBICNA TAJANSTVENA POGACA



Tajanstveno je kad se nesto skriva, kad se nevidi. Ovu pogacu sam upravo zbog toga napravila. S povodom. Tacno je da se nesto skriva i nevidi se, za sad ! ;))

Sastojci
300 mltople vode
2 kesice suhog kbasca ili
1,5 kocka svezeg
1 kasicica secera
2 kasicic esoli
50 gr omeksalog margarina
1 jaje oko 700 gr brasna

Fil
200 sira - moze i zuti sir
200 sumkove salame
origano za posipanje



7 komada kuvanih jaja 
ulje za premazivanje pogace
1 jaje za premazivanje pogace
seme sezama i lana za posipanje


Priprema
Od navedenih namirnica umesimo glatko testo. Pokrijemo i ostavimo na toplo da nadoge. Ja obicno ukljucim rernu na 50 stepeni, tako testo brze nadoge.
Za to vreme skuvamo jaja, sir nasecemo na kockice a salamu na trakice, kao na slici.
Od nadoslog testa sucemo jednu koru. Odozgo stavimo kockice sira.
Preko sira stavimo trakice od salame. Pospemo origano.
Ovako spremljenu koru uvijemo u rolat.
Rolat prebacomo u margarinom namazanu serpu. Dlanom pritiskamo rolat sve dok se cela serpa ne ispuni njime, kao na slici.

U testo makazama napravimo duboke unakrsne zareze, onoliko koliko cemo staviti jaja. Ja sam stavila 7 jaja.
Zareze malo razotvorimo i u njima umetnemo po jedno kuvano oljusteno jaje, kao na slici.
Zareze opet zatvorimo da se sakriju jaja. Ponovo dlanom izramnimo pogacu. Premazemo je uljem i ostavimo da nadoge.
Nadoslu pogacu premazemo 



umucenim jajetom.
Odozgo posipamo sa semenon sezama i lana.
Pogacu pecemo desetak minuta na 200 stepeni a zatim na 180 stepeni do kraja, ne manje od 45-50 minuta.

Posluživanje
Kad smo presekli pogacu svi su uskliknuli kad su videli jaje u preseku. Ja sam Ih iznenadila, pokusajte i vi.
coolinarika.com