MUĆKALICA NA MAMIN NAČIN


Zemljanu posudu premazati mašću, a onda u nju staviti luk, papriku i meso. Sve lepo promešati, posoliti, dodati začine po ukusu i kašičicu aleve paprike.

SASTOJCI:
2- 3 glavice crnog luka
7- 8 paprika



300- 400 g svinjskog mesa ( od buta)
so, suvi biljni začin – po ukusu
1 kašičica aleve paprike
1 kašika svinjske masti

PRIPREMA:
Luk iseckati na rebarca, papriku na kockice, a meso na sitnije komade.
Zemljanu posudu premazati mašću, a onda u nju staviti luk, papriku i meso. Sve lepo promešati, posoliti, dodati začine po ukusu i kašičicu aleve paprike.
Zatim naliti sa malo 



vode, poklopiti ( poklopcem ili alu- folijom) i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 220 C oko sat vremena.
recepti.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: