
Dugo mi je trebalo da naučim da je pravilno napravim, a sada vam donosim i recept.
Sastojci
10 malih glavica luka
1 kašika bijelog sirćeta
500 gr mljevene teletine
1 šaka riže
1 kašika koncentrata paradajza
2 čehne bijelog luka
peršun
2 kašike putera
2 kašike paradajz pirea
so, biber
Način pripreme
Glavice luka oguliti i odrezati gornje i donje strane.
Staviti u vodu sa sirćetom i prokuhati dok ne omekša.
Vaditi jednu po jednu membranu luka.
Pomiješati meso, rendani bijeli luk i rižu.
Smjesom puniti luk i redati ga u nauljenu šerpu.
Zaliti vodom da
pokrije luk i kuhati sat vremena na laganoj vatri.
Pred kraj kuhanja na puteru popržiti paradajz pire i zaliti njime sogan dolmu.
Kuhati još 10-ak minuta i servirati.
domacica.com
1 kašika koncentrata paradajza
2 čehne bijelog luka
peršun
2 kašike putera
2 kašike paradajz pirea
so, biber
Način pripreme
Glavice luka oguliti i odrezati gornje i donje strane.
Staviti u vodu sa sirćetom i prokuhati dok ne omekša.
Vaditi jednu po jednu membranu luka.
Pomiješati meso, rendani bijeli luk i rižu.
Smjesom puniti luk i redati ga u nauljenu šerpu.
Zaliti vodom da
pokrije luk i kuhati sat vremena na laganoj vatri.
Pred kraj kuhanja na puteru popržiti paradajz pire i zaliti njime sogan dolmu.
Kuhati još 10-ak minuta i servirati.
domacica.com