KOKOS FANTAZIJA.



Proslavite dolazak prvih pahulja uz ovu blagdansku tortu od kokosa i tamne čokolade i uživajte u toplini blagdanskog ozračja.


Sastojci
70 g bjelanjaka (3 bjelanjka)
70 g šećera
10 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
10 g Gussnela Dolcela By Podravka
15 g Kakaa u prahu Dolcela By Podravka
1 žlica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
1 žlica ulja
1 žlica mlijeka
1 žlica ruma

Za kremu:
1 litra mlijeka
1 Puding vanilija Dolcela By Podravka
60 g Gussnela Dolcela By Podravka
8 žlica šećera



100 g Kokos brašna Dolcela By Podravka 
10 g Mljevene želatine Dolcela By Podravka
300 ml slatkog vrhnja

Za glazuru:
250 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade

Priprema
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im šećer i još kratko izmiksajte.
U jednoj posudi izmiješate suhe sastojke: brašno, kakao i Gussnel, a u drugoj tekuće: ulje mlijeko i rum.
Čvrsto tučenom snijegu od bjelanjaka dodajte najprije suhe sastojke, a zatim tekuće, pa sve zajedno izmiješajte lopaticom.
Dobivenu smjesu rasporedite u tri kalupa (φ 26 cm) za torte i pecite na 160 °C 15 minuta.
Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Od ukupne količine mlijeka odvojite malo, dodajte mu kokos brašno i puding od vanilije i dobro izmiješajte.
Ostatak mlijeka zakipite, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili kokos i prašak za puding, pa uz miješanje kuhajte na laganoj vatri par minuta. Kuhanu kremu ohladite.
Za glazuru, čokoladu otopite u 



slatkom vrhnju, a slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
Kremi koju ste izmiksali dodajte otopljenu želatinu, ohlađenu kremu od pudinga i kokosa, opet izmiksajte, dodajte čvrsto tučeni šlag, pa još jednom izmiksajte da se sve zajedno lijepo poveže.
U kalup za tortu stavite prvi biskvit, pa po njemu rasporedite trećinu kreme.
Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Na kraju stavite treći biskvit, premažite ostatkom kreme. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak oko 2 sata.
Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, pospite kokosovim brašnom i ukrasite kuglicama od kokosa.

Posluživanje
Narežite i poslužite.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • PINK KOCKE. SASTOJCI: Za testo: • 7 jaja • 8 kašika šećera • 4 kesice pudinga od maline ili jagode • 1/2 kašičice praška za pecivo Za fil: • 500 ml mleka … Saznaj više
  • SJEDI PA JEDI. Mislim da naslov sve govori, nema stajanja kad te ovo krene… jednom rječju, savršeno, a jednostavno, samo slažete jedno na drugo… Recept potiče od j… Saznaj više
  • KOLAC NAJLJEPSE ZELJE. Kolac je jako izdasan a o ukusu ne treba ni govoriti SASTOJCI Za biskvit • 6 jaja • 150 gr secera • 2 soljice od kafe ulja • 200 gr brasna • 1… Saznaj više
  • JAFFA ŠTANGLICE U OBLATNI. Jednostavno... Sastojci 2 kore oblatne 7 kasika mlijeka 200 g secera (moze i u prahu) 250 g margarina/maslaca 150 g oraha (adsbygoogle = wind… Saznaj više
  • KREM KOLAČ. Neki ga zovu i biskupov kolač, nemam pojma zašto, a ja ga znam kao krem kolač. SASTOJCI: Biskvit I i II svega po: • 3 kom jaja • 1 dl mlijeka • … Saznaj više
  • LAVANDARANCINO. Kombinacija lavande, naranče i čokolade me natjerala da se počnem ponavljati u kuhinji. Ovaj kolač djeluje pitomo, ali izgled vara – vrlo je uzbudlj… Saznaj više
  • ČEŠKI KOLAČ. SASTOJCI Biskvit • 4 jaja • 5 žlica šećera • 5 žlica brašna • 3 žlice kakaa • 1 prašak za pecivo • 3 žlice mlijeka • 3 žlice ulja Krema • 0… Saznaj više
  • MALINA KOCKE. Sočni žuti biskvit, malinasta krema i ukusni preljev od čokolade. Sastojci TIJESTO 700 gr brašna 500 ml jogurta 200 gr šećera 100 ml ulja 4 jaja 1 … Saznaj više
  • Kremaste štanglice Nevjerovatno ukusno tijesto i dvije vrste kreme sa šlagom. Sastojci:TIJESTO200 gr šećera u prahu150 gr mljevenih oraha3 kašike brašna (adsbygoogle… Saznaj više
  • LEDENE KOCKE OD BRESAKA. Pravi kolačić, bez pečenja…kombinacija želea od bresaka, slatkog i kiselog vrhnja….slatko osvježenje …. Sastojci žele od bresaka 1 litar vode 10 ž… Saznaj više