IŠLERI




Jako fini kremasti keksić..

SASTOJCI
Tijesto
200 g brašna
140 g maslaca
70 g šećera
1 žutanjak
3 velike žlice kakaa

Krema
3 jaja
150 g šećera
100 g maslaca



1 vrećica vanil šećera
Glazura
čokolada-mliječna i za kuhanje
malo ulja ili maslaca

PRIPREMA

1. od sastojaka umijesite tijesto, tanko razvaljajte između dva lista plastične folije..i izrežite kolutiće

2. peći u zagrijanoj pećnici na 180-200°C ( znate najbolje svoje pećnice),za prvi put ih malo pripazite jer su keksići tamni a izgore za čas.neka dobiju samo malo boje i ako su mekani kad ih izvadite ostavite ih malo na limu -poslije će se stvrdnuti.nek se ohlade do kraja..

3. jaja ,šećer i vanil šećer samo kratko izmutiti mikserom da se povežu..zatim tući na laganoj vatri (pari ako želite)-meni je lakše na laganoj vatri pa mogu malo pojačati ili smanjiti po 



potrebi..mješam kuhačom koja ima ravni vrh tako da zahvaća veliku površinu i tako brzo prođem cijelo dno lonca pa mi se ne hvata krema..kuhati da se zgusne, ohladiti i u ohlađeno dodati dobro izrađeni maslac( ko ne voli maslac može i margarin za kreme)

4. po dva keksića spajati s kremom i preliti čokoladnom glazurom, ukrasiti po želji..
coolinarika.com