NADJEV :
200 g mljevenih oraha
50 g sjeckanih oraha
1 jabuka
100 g secera
1 jaje
1 bjelanjak
3 kapi ruma
3 kapi ekstrakta vanilije
TIJESTO :
400 g brasna
4 cajne zlicice praska za pecivo (ne prepune)
100 g secera
3 kapi ekstrakta vanilije
200 g omeksalog maslaca
250 g skute (quark)
PREMAZ :
1 zumanjak
1 zlica mlijeka
2 zlice marmelade od kajsije
1 zlica vode
PRIPREMA:
Jabuku naribajte i pomijesajte sa svim sastojcima za nadjev.
Brasno pomijesajte sa praskom za pecivo. Dodajte sve druge sastojke i mikserom, sa spiralnim nastavcima za tijesto, zamijesite tijesto. Prvo najmanjom brzinom, a zatim najbrzom vrlo kratko toliko dok se sastojci povezu. Tijesto prebacite na radnu plocu koju ste posuli sa brasnom.
Tijesto razvaljati na cca 35×35 cm. Nadjev premazati preko tijesta i zaviti u rolat.
Strudlu prebaciti u kalup. Napraviti udubljenje po sredini.
Zumanjak razmutite sa zlicom mlijeka i premazite strudlu. Po zelji stavite polovice oraha odozgo.
Strudlu stavite u prethodno zagrijanu pecnicu na 175-180 stupnjeva i pecite oko 60 minuta.
Kad je strudla pri kraju pecenja, zadrijte marmeladu sa 1 zlicom vode. rastoplkenu marmeladu procijedite kroz sitno sito. Premazite jos vrucu strudlu.
**** Ja sam koristila zele od jabuke****
Kad se ohladi narezati i posluziti.
coolinarika.com
250 g skute (quark)
PREMAZ :
1 zumanjak
1 zlica mlijeka
2 zlice marmelade od kajsije
1 zlica vode
PRIPREMA:
Jabuku naribajte i pomijesajte sa svim sastojcima za nadjev.
Brasno pomijesajte sa praskom za pecivo. Dodajte sve druge sastojke i mikserom, sa spiralnim nastavcima za tijesto, zamijesite tijesto. Prvo najmanjom brzinom, a zatim najbrzom vrlo kratko toliko dok se sastojci povezu. Tijesto prebacite na radnu plocu koju ste posuli sa brasnom.
Tijesto razvaljati na cca 35×35 cm. Nadjev premazati preko tijesta i zaviti u rolat.
Strudlu prebaciti u kalup. Napraviti udubljenje po sredini.
Zumanjak razmutite sa zlicom mlijeka i premazite strudlu. Po zelji stavite polovice oraha odozgo.
Strudlu stavite u prethodno zagrijanu pecnicu na 175-180 stupnjeva i pecite oko 60 minuta.
Kad je strudla pri kraju pecenja, zadrijte marmeladu sa 1 zlicom vode. rastoplkenu marmeladu procijedite kroz sitno sito. Premazite jos vrucu strudlu.
**** Ja sam koristila zele od jabuke****
Kad se ohladi narezati i posluziti.
coolinarika.com