NAJBOLJA STRUDLA SA ORASIMA



SASTOJCI:
NADJEV :
200 g mljevenih oraha
50 g sjeckanih oraha
1 jabuka
100 g secera
1 jaje
1 bjelanjak
3 kapi ruma
3 kapi ekstrakta vanilije

TIJESTO :
400 g brasna
4 cajne zlicice praska za pecivo (ne prepune)
100 g secera



3 kapi ekstrakta vanilije
200 g omeksalog maslaca
250 g skute (quark)

PREMAZ :
1 zumanjak
1 zlica mlijeka
2 zlice marmelade od kajsije
1 zlica vode

PRIPREMA:
Jabuku naribajte i pomijesajte sa svim sastojcima za nadjev.

Brasno pomijesajte sa praskom za pecivo. Dodajte sve druge sastojke i mikserom, sa spiralnim nastavcima za tijesto, zamijesite tijesto. Prvo najmanjom brzinom, a zatim najbrzom vrlo kratko toliko dok se sastojci povezu. Tijesto prebacite na radnu plocu koju ste posuli sa brasnom.

Tijesto razvaljati na cca 35×35 cm. Nadjev premazati preko tijesta i zaviti u rolat.

Strudlu prebaciti u kalup. Napraviti udubljenje po sredini.

Zumanjak razmutite sa zlicom mlijeka i premazite strudlu. Po zelji stavite polovice oraha odozgo. 



Strudlu stavite u prethodno zagrijanu pecnicu na 175-180 stupnjeva i pecite oko 60 minuta.

Kad je strudla pri kraju pecenja, zadrijte marmeladu sa 1 zlicom vode. rastoplkenu marmeladu procijedite kroz sitno sito. Premazite jos vrucu strudlu.

**** Ja sam koristila zele od jabuke****

Kad se ohladi narezati i posluziti.
coolinarika.com