Recept je od moje kume Gordane,otuda naziv.Kolač je predobar,mekan,kremast,čokoladan...lijep za oko i dobar za nepce.
Sastojci BISKVIT 1:
5 jaja
4 žlice šećera
5 žlica brašna + 1/2 praška za pecivo
30 g otopljene čokolade
3 žlice ulja
PRELJEV:
2 dcl mlijeka +1 vanilin šećer
BISKVIT 2:
5 bjeljanjaka
5 žlica šećera
4 žlice brašna + 1/2 praška za pecivo
4 žlice ulja
KREMA:
· 500 ml slatkog vrhnja
· 200 g mliječne čokolade
· 150 g čokolade za kolače
Priprema
BISKVIT 1:izmiksati bjeljanjke u snijeg i ostaviti sa strane. Miksati žumanjke,šećer,ulje,otopljenu čokoladu i dodati brašno promiješano sa praškom za pecivo. Lagano kuhačom umiješati snijeg. Izliti u pomastit i brašnom posipan lim(vel. 32x20 cm).
BISKVIT 2: izmiksati snijeg od 5 bjeljanjaka,dodati šećer i ulje.Na kraju lagano kuhačom umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Žlicom stavljati bijelu masu preko smeđe u limu. Ispeći. Pećeni biskvit preliti vrelim mlijekom u koji stavimo vanilin šećer.
Ostaviti da se ohladi.
Dok se biskvit hladi napraviti kremu:na laganoj vatri zagrijavati slatko vrhnje sa natrganom mliječnom čokoladom i čokoladom za kolače.Miješati dok se ne otopi i postane glatko,paziti da ne zavri.
Preliti preko ohlađenog kolača,staviti u frižider na 2-3 sata da se dobro stegne.
coolinarika.com
5 jaja
4 žlice šećera
5 žlica brašna + 1/2 praška za pecivo
30 g otopljene čokolade
3 žlice ulja
PRELJEV:
2 dcl mlijeka +1 vanilin šećer
BISKVIT 2:
5 bjeljanjaka
5 žlica šećera
4 žlice brašna + 1/2 praška za pecivo
4 žlice ulja
KREMA:
· 500 ml slatkog vrhnja
· 200 g mliječne čokolade
· 150 g čokolade za kolače
Priprema
BISKVIT 1:izmiksati bjeljanjke u snijeg i ostaviti sa strane. Miksati žumanjke,šećer,ulje,otopljenu čokoladu i dodati brašno promiješano sa praškom za pecivo. Lagano kuhačom umiješati snijeg. Izliti u pomastit i brašnom posipan lim(vel. 32x20 cm).
BISKVIT 2: izmiksati snijeg od 5 bjeljanjaka,dodati šećer i ulje.Na kraju lagano kuhačom umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Žlicom stavljati bijelu masu preko smeđe u limu. Ispeći. Pećeni biskvit preliti vrelim mlijekom u koji stavimo vanilin šećer.
Ostaviti da se ohladi.
Dok se biskvit hladi napraviti kremu:na laganoj vatri zagrijavati slatko vrhnje sa natrganom mliječnom čokoladom i čokoladom za kolače.Miješati dok se ne otopi i postane glatko,paziti da ne zavri.
Preliti preko ohlađenog kolača,staviti u frižider na 2-3 sata da se dobro stegne.
coolinarika.com