Kolac od keksa s cokoladom, kestenom i bananama.
Sastojci
Krema
100 g maslaca
150 g secera
200 g cokolade za kuhanje
200 g vrhnja za slag
250 g kesten pirea
4 jaja
4 banane
petit keksa i ruma po potrebi, a ruma po zelji ;)
Za namakanje keksa
ruma po zelji :)
mlijeka po potrebi
Priprema
1.
Staviti maslac i secer na laganu vatru da se secer otopi.
Kad se secer otopi dodati cokoladu i mijesati dok se cokolada ne otopi i sve
sjedini.
2.
Dodavati jedan po jedan zumanjak dok je jos na vatri i mijesati dok se ne poveze.
3.
Skloniti s vatre i posebno izmiksati bjelanjke, kad se ohladi smjesa lagano umijesati bijelanjke u smjesu od cokolade.
4.
Izmiksati vrhnje za slag i dodati u kremu.
Te dodati kesten pire i sve sjediniti.
5.
Mozete staviti kremu malo u frizider da se stisne ali i ne morate, posto ce se sve stisnuti kad ostavite da odlezi preko noci ako uspijete izdrzati :)
6.
Malo ugrijati mlijeko s rumom i umakati kekse.
Ja sam ovako slagala,
prvo kekse preko toga krema, pa izrezala dvije banane, opet keks, krema, pa dvije banane i zadnja dva reda samo keks s kremom bez banana.
7.
Ostaviti preko noci da se dobro stisne i do ujutro su se svi okusi prozeli i fantasticno je :)
coolinarika.com