Sastojci
10 tankih kora za savijaču/gibanicu
400-500 g svježeg sira
2 dl masnijeg kiselog vrhnja ili milerama
4 jaja
po ukusu sol ili šećer
80 g maslaca za nadjev
6 dl vrhnja za kuhanje
4 žlice maslaca
Priprema
1.
U dubljoj zdjeli pjenjačom stucite jaja, primiješajte im sir i kiselo vrhnje, otopljeni maslac i sol.
2.
Svaku koru namažite nadjevom, zamotajte je i stavite u pleh ili dublju tepsiju za pečenje, u koju ste stavili 2 dl vrhnja za kuhanje i 2 žlice otopljenog maslaca. Prelijte s preostalim vrhnjem i pokapajte s otopljenim maslacem. Ukoliko pak želite izgled štrukli, zarežite štrudlu na nekoliko mjesta nožem, potom zalijte vrhnjem. Ostavite da počiva dok se ne ugrije pećnica ili dulje.
3.
Pećnicu zagrijte na 180ºC i pecite štrudle na srednjoj rešetki oko 40-45 minuta.
Napomene:
U slani nadjev ili dio nadjeva možete dodati blanširani usitnjeni špinat ili naribanu buču, pa
ćete potrošiti sve kore, obično ih je 12 u pakovanju od 500 g. Ako pravite slatku verziju u nadjev osim šećera dodajte i vanilin šećer i naribanu limunovu koricu, a kiselo vrhnje možete izostaviti.
Posluživanje
Poslužite tople.
coolinarika.com
6 dl vrhnja za kuhanje
4 žlice maslaca
Priprema
1.
U dubljoj zdjeli pjenjačom stucite jaja, primiješajte im sir i kiselo vrhnje, otopljeni maslac i sol.
2.
Svaku koru namažite nadjevom, zamotajte je i stavite u pleh ili dublju tepsiju za pečenje, u koju ste stavili 2 dl vrhnja za kuhanje i 2 žlice otopljenog maslaca. Prelijte s preostalim vrhnjem i pokapajte s otopljenim maslacem. Ukoliko pak želite izgled štrukli, zarežite štrudlu na nekoliko mjesta nožem, potom zalijte vrhnjem. Ostavite da počiva dok se ne ugrije pećnica ili dulje.
3.
Pećnicu zagrijte na 180ºC i pecite štrudle na srednjoj rešetki oko 40-45 minuta.
Napomene:
U slani nadjev ili dio nadjeva možete dodati blanširani usitnjeni špinat ili naribanu buču, pa
ćete potrošiti sve kore, obično ih je 12 u pakovanju od 500 g. Ako pravite slatku verziju u nadjev osim šećera dodajte i vanilin šećer i naribanu limunovu koricu, a kiselo vrhnje možete izostaviti.
Posluživanje
Poslužite tople.
coolinarika.com