
Jedan jednostavan kremasti kolač osvježavajućeg okusa, lijepog izgleda i prikladan za sve prilike.
SASTOJCI
Biskvit
• 8 bjelanjaka
• 12 žlica šećera
• 10 žlica brašna
Temeljna krema
• 8 žumanjaka
• 10 žlica šećera
• 30 dag maslaca
Krema od vanilije
• 4 dl mlijeka
• 1 puding od vanilije
SASTOJCI
Biskvit
• 8 bjelanjaka
• 12 žlica šećera
• 10 žlica brašna
Temeljna krema
• 8 žumanjaka
• 10 žlica šećera
• 30 dag maslaca
Krema od vanilije
• 4 dl mlijeka
• 1 puding od vanilije
• 1 žlica brašna
• 1 vanilin šećer
• 1 žlica šećera
Krema od čokolade
• 4 dl mlijeka
• 1 puding od čokolade
• 1 žlica brašna
• 1 žlica čokolade u prahu
• 1 žlica šećera
Glazura
• 2 dl slatkog vrhnja
PRIPREMA
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno. Pecite u namašćenom limu na 180C oko 20 min.
Za temeljnu kremu na pari gusto skuhajte žumanjke, pjenasto umućene sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Miksati dok ne dobijete pjenastu kremu.
Za kremu od vanilije u mlijeko umješajte preostale sastojke i kuhajte mješajući dok ne postane gusto. U ohlađeno dodajte pola temeljne kreme.
Za kremu od čoklade u mlijeko
umješajte preostale sastojke, također kuhajte dok se ne zgusne, te u ohlađeno dodajte preostalu temeljnu kremu.
Na ohlađen biskvit namažite kremu od čoklade, zatim kremu od vanilije te premažite slatkim vrhnjem.
POSLUZIVANJE
Dobro ohladiti prije posluživanja.
SAVJET
Da bi biskvit bio mekaniji, poškropite ga mlijekom još dok je tijesto toplo.
coolinarika.com
• 1 žlica šećera
Krema od čokolade
• 4 dl mlijeka
• 1 puding od čokolade
• 1 žlica brašna
• 1 žlica čokolade u prahu
• 1 žlica šećera
Glazura
• 2 dl slatkog vrhnja
PRIPREMA
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno. Pecite u namašćenom limu na 180C oko 20 min.
Za temeljnu kremu na pari gusto skuhajte žumanjke, pjenasto umućene sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Miksati dok ne dobijete pjenastu kremu.
Za kremu od vanilije u mlijeko umješajte preostale sastojke i kuhajte mješajući dok ne postane gusto. U ohlađeno dodajte pola temeljne kreme.
Za kremu od čoklade u mlijeko
umješajte preostale sastojke, također kuhajte dok se ne zgusne, te u ohlađeno dodajte preostalu temeljnu kremu.
Na ohlađen biskvit namažite kremu od čoklade, zatim kremu od vanilije te premažite slatkim vrhnjem.
POSLUZIVANJE
Dobro ohladiti prije posluživanja.
SAVJET
Da bi biskvit bio mekaniji, poškropite ga mlijekom još dok je tijesto toplo.
coolinarika.com