TROSTRUKI UŽITAK.



Ovo je moja mala prerada, ali veliko zadovoljstvo…

SASTOJCI

biskvit
• snijeg od 6 bjelanaca
• 200 g šećera
• 2 žlice ulja
• 50 g prženih mljevenih badema
• 50 g prženih mljevenih oraha
• 50 g prženih mljevenih lješnjaka
• 3 žlice krušnih mrvica
• 2 žlice brašna


• pola paketića praška za pecivo
• petit keksi
• 2 dcl mlijeka + 2 žlice dječjeg kakaa (+ rum, po želji!) :-)

krema
• 9 dcl mlijeka
• 6 žumanaca
• 150 g šećera
• 3 pudinga od vanilije + 1 žlica brašna
• 80 g maslaca
• 100 g mliječne čokolade
• 100 g bijele čokolade
• 1 čašica (200g) slatkog vrhnja

čokoladna glazura
• 120 g čokolade za kuhanje
• 70 g maslaca
• 2 žlice ulja
• 1 žlica vode
• 1 žličica šećera u prahu ili meda

PRIPREMA
Za biskvit u čvrsti snijeg od bjelanaca postepeno umiksati šećer, zatim lagano umiješati brašno, mrvice, prašak za pecivo i ulje, te na kraju mljevene orašaste plodove. Peći na limu obloženom papirom za pečenje (170*C).

Za kremu u malo toplog mlijeka pjenasto umutiti žumanca sa šećerom, pudingom i brašnom, zakuhati u preostalo mlijeko. U toplu kremu umiješati maslac, miješati dok se ne rastopi. U polovicu kreme umiješati istopljenu mliječnu čokoladu, u drugu polovicu umiješati istopljenu bijelu čokoladu. Čvrsto istući slatko vrhnje (po potrebi dodati šlagfix), te u svaku polovicu ohlađene kreme umiješati po pola 



količine tučenog vrhnja.
Biskvit natopiti prokuhanim mlijekom s dječjim kakaom (Nesquik, Kraš Ekspres, Milka Drink i slično), premazati jednom kremom i posložiti kekse te ih kistom premazati čokoladnim mlijekom, ostaviti kratko da upiju mlijeko i premazati drugom kremom.
Preliti čokoladnom glazurom čije ste sastojke otopili na pari.
Ohlađen kolač rezati na kocke ili ploške.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: