
Ovo je moja mala prerada, ali veliko zadovoljstvo…
SASTOJCI
biskvit
• snijeg od 6 bjelanaca
• 200 g šećera
• 2 žlice ulja
• 50 g prženih mljevenih badema
• 50 g prženih mljevenih oraha
• 50 g prženih mljevenih lješnjaka
• 3 žlice krušnih mrvica
• 2 žlice brašna
• pola paketića praška za pecivo
• petit keksi
• 2 dcl mlijeka + 2 žlice dječjeg kakaa (+ rum, po želji!) :-)
krema
• 9 dcl mlijeka
• 6 žumanaca
• 150 g šećera
• 3 pudinga od vanilije + 1 žlica brašna
• 80 g maslaca
• 100 g mliječne čokolade
• 100 g bijele čokolade
• 1 čašica (200g) slatkog vrhnja
čokoladna glazura
• 120 g čokolade za kuhanje
• 70 g maslaca
• 2 žlice ulja
• 1 žlica vode
• 1 žličica šećera u prahu ili meda
PRIPREMA
Za biskvit u čvrsti snijeg od bjelanaca postepeno umiksati šećer, zatim lagano umiješati brašno, mrvice, prašak za pecivo i ulje, te na kraju mljevene orašaste plodove. Peći na limu obloženom papirom za pečenje (170*C).
Za kremu u malo toplog mlijeka pjenasto umutiti žumanca sa šećerom, pudingom i brašnom, zakuhati u preostalo mlijeko. U toplu kremu umiješati maslac, miješati dok se ne rastopi. U polovicu kreme umiješati istopljenu mliječnu čokoladu, u drugu polovicu umiješati istopljenu bijelu čokoladu. Čvrsto istući slatko vrhnje (po potrebi dodati šlagfix), te u svaku polovicu ohlađene kreme umiješati po pola
količine tučenog vrhnja.
• 2 dcl mlijeka + 2 žlice dječjeg kakaa (+ rum, po želji!) :-)
krema
• 9 dcl mlijeka
• 6 žumanaca
• 150 g šećera
• 3 pudinga od vanilije + 1 žlica brašna
• 80 g maslaca
• 100 g mliječne čokolade
• 100 g bijele čokolade
• 1 čašica (200g) slatkog vrhnja
čokoladna glazura
• 120 g čokolade za kuhanje
• 70 g maslaca
• 2 žlice ulja
• 1 žlica vode
• 1 žličica šećera u prahu ili meda
PRIPREMA
Za biskvit u čvrsti snijeg od bjelanaca postepeno umiksati šećer, zatim lagano umiješati brašno, mrvice, prašak za pecivo i ulje, te na kraju mljevene orašaste plodove. Peći na limu obloženom papirom za pečenje (170*C).
Za kremu u malo toplog mlijeka pjenasto umutiti žumanca sa šećerom, pudingom i brašnom, zakuhati u preostalo mlijeko. U toplu kremu umiješati maslac, miješati dok se ne rastopi. U polovicu kreme umiješati istopljenu mliječnu čokoladu, u drugu polovicu umiješati istopljenu bijelu čokoladu. Čvrsto istući slatko vrhnje (po potrebi dodati šlagfix), te u svaku polovicu ohlađene kreme umiješati po pola
količine tučenog vrhnja.
Biskvit natopiti prokuhanim mlijekom s dječjim kakaom (Nesquik, Kraš Ekspres, Milka Drink i slično), premazati jednom kremom i posložiti kekse te ih kistom premazati čokoladnim mlijekom, ostaviti kratko da upiju mlijeko i premazati drugom kremom.
Preliti čokoladnom glazurom čije ste sastojke otopili na pari.
Ohlađen kolač rezati na kocke ili ploške.
coolinarika.com
Preliti čokoladnom glazurom čije ste sastojke otopili na pari.
Ohlađen kolač rezati na kocke ili ploške.
coolinarika.com