NORVEŠKA TORTA.



Ukusna torta od Milka čokolade, jednostavna za napraviti… Oprez: puno kalorija!

SASTOJCI:
Biskvit
• 4 jaja
• 25 dk gšećera
• 25 dkg badema (mljevenih)

Krema
• 25 dkg maslaca
• 200 ml šlaga Hopla


• 20 dkg Milka čokolade (s mljevenim lješnjacima)

PRIPREMA:
Biskvit:
1. Pomiješati žumanjke, šećer i mljevene bademe, te lagano umiješati istučene bjelanjke
2. Izliti u kalup za tortu i peći 40 min. na 170 C
Krema:
1. Izraditi maslo, izmiksati Hoplu, otopiti čokoladu. Svo troje miješati na laganoj vatri dok se ne poveže.
2. Vruće izliti na biskvit i staviti 



u hladnjak preko noći da se stvrdne.

Posluživanje
Po želji tortu možete ukrasiti šlagom, čoko mrvicama ili čoko preljevom, a i ne morate
coolinarika.com
Filed under  |