Prosle nedelje sam pronasla bakin recept za rum kocke koje su mi se jako dopale.I taman kad sam resila da ih napravim,u nekom casopisu sam videla ovaj recept.
Socne,kremaste,nisu jako slatke,mogu da se konzumiraju u psihoterapijske svrhe jer poboljsavaju raspolozenje,a mogu i u afrodizijacke ako se spremate za neku svaleraciju :)
Sastojci
Biskvit:
· 6 jaja
· 150 g secera
· 3 kasike tople vode
· 150 ml ulja
· 200 g brasna
· 3 kasike kakaa
· 1 prasak za pecivo
Preliv:
· 2 dl mleka
· 1 kasika nes kafe
Sastojci
Biskvit:
· 6 jaja
· 150 g secera
· 3 kasike tople vode
· 150 ml ulja
· 200 g brasna
· 3 kasike kakaa
· 1 prasak za pecivo
Preliv:
· 2 dl mleka
· 1 kasika nes kafe
· 1 dl ruma ili brendija
Fil:
· 1 l mleka
· 300 g secera
· 10 kasika gustina
· 300 g cokolade
· 250 g maslaca ili margarina
· 3 kasike nutele ili nekog slicnog krema
Glazura:
· 100 g bele cokolade
· 1 kasika cappuccino praha
· 3 kasike ulja
Priprema
Za biskvit penasto umutite zumanca sa secerom, dodajte vodu, ulje, brasno pomesano sa praskom za pecivo i kakaom, pa umucena belanca.Izlijte u pleh moj je vel. 33×23 i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Ohladjen biskvit presecite na 2 dela
Dok se biskvit pece skuvati fil.U mleku skuvati secer i gustin pa kad se zgusne u fil dodati cokoladu.Ja sam koristila obicnu cokoladu za kuvanje, mada moze bilo koja, stvar ukusa. Kad se fil ohladi, umutiti, maslac ili margarin sa nutelom (linoladom, crnim delom eurokrema ili sta vec koristite),pa izmiksajte sa hladnim filom dok se masa ne ujednaci.
Za preliv u mleku rastvorite nes kafu i dodajte rum
Za glazuru istopite belu cokoladu dodajte instant cappuccino i ulje, pa prelijte kolac. Ja sam cappuccino prah
prethodno rastvorila u vodi, jer sam mislila da mi glazura nece biti glatka ako dodam prah.Medjutim u dodiru sa vodom glazura mi se zgrudvala, pa sam preko nje poprskala malo bele i malo obicne cokolade i spasila stvar.
Slaganje kolaca : 1/2 biskvita-1/2 preliva, sacekajte minut dva da upije, nanesite fil, drugi deo biskvita, drugi deo preliva.Kolac malo prohladite pa nanesite glazuru.
Posluživanje
Sto se tice preliva,rum mozete zameniti mlekom,ili biskvit ne morate uopste prelivati,u originalnom receptu ga nema,i biskvit nije suv,ali mene je u poslednje vreme uhvatila manija socnijih kolaca pa prelivam i sto treba i sto ne treba.
coolinarika.com
Fil:
· 1 l mleka
· 300 g secera
· 10 kasika gustina
· 300 g cokolade
· 250 g maslaca ili margarina
· 3 kasike nutele ili nekog slicnog krema
Glazura:
· 100 g bele cokolade
· 1 kasika cappuccino praha
· 3 kasike ulja
Priprema
Za biskvit penasto umutite zumanca sa secerom, dodajte vodu, ulje, brasno pomesano sa praskom za pecivo i kakaom, pa umucena belanca.Izlijte u pleh moj je vel. 33×23 i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Ohladjen biskvit presecite na 2 dela
Dok se biskvit pece skuvati fil.U mleku skuvati secer i gustin pa kad se zgusne u fil dodati cokoladu.Ja sam koristila obicnu cokoladu za kuvanje, mada moze bilo koja, stvar ukusa. Kad se fil ohladi, umutiti, maslac ili margarin sa nutelom (linoladom, crnim delom eurokrema ili sta vec koristite),pa izmiksajte sa hladnim filom dok se masa ne ujednaci.
Za preliv u mleku rastvorite nes kafu i dodajte rum
Za glazuru istopite belu cokoladu dodajte instant cappuccino i ulje, pa prelijte kolac. Ja sam cappuccino prah
prethodno rastvorila u vodi, jer sam mislila da mi glazura nece biti glatka ako dodam prah.Medjutim u dodiru sa vodom glazura mi se zgrudvala, pa sam preko nje poprskala malo bele i malo obicne cokolade i spasila stvar.
Slaganje kolaca : 1/2 biskvita-1/2 preliva, sacekajte minut dva da upije, nanesite fil, drugi deo biskvita, drugi deo preliva.Kolac malo prohladite pa nanesite glazuru.
Posluživanje
Sto se tice preliva,rum mozete zameniti mlekom,ili biskvit ne morate uopste prelivati,u originalnom receptu ga nema,i biskvit nije suv,ali mene je u poslednje vreme uhvatila manija socnijih kolaca pa prelivam i sto treba i sto ne treba.
coolinarika.com