NIKAD UKUSNIJE PIROŠKE!



Piroške


Sastojci
kvas
1 vrečica suhog kvasca
1,5 dl toplog mlijeka
mala žličica šećera
velika žlica glatkog brašna

tijesto
150 g kuhanog i propasiranog krumpira
50 g maslaca
350 g brašna



sol
2 žumanjka

nadjev
150 g prešane šunke
1 velika žlica vrhnja
malo soli

Priprema
u toplo mlijeko staviti žlicu brašna, šećer i suhi kvasac
ostaviti da se digne
u zdjelu staviti ostale sastojke
dodati dignuti kvas i zamijesiti tijesto
ostaviti na toplom da se digne
šunku narezati na sitne kockice
dodati joj vrhnja i malo soli
kad je tijesto dignuto 



razvaljati ga na malo više od pola centimetra debljine
rezati četverokute približno 7×7 cm
staviti nadjev na sredinu i dobro stisnuti krajeve da nadjev nebi izlazio kod pečenja
oblikovati pirošku
pržiti u vručem ulju desetak minuta
coolinarika.com