Imate višak svježeg kivija i želite ga “sačuvat” za dane kada ga više ne bude u svježem obliku?
Sastojci
1,5 - 2 kg kivija
500 g šećera
1 vrećica Želina Dolcela
Priprema
1.
Kivi ogulite, operite, narežite na kockice, stavite u posudu za kuhanje i kuhajte oko 10 minuta, dok voće ne omekša i pusti sok.
2.
Želin pomiješajte s 2 žlice šećera, umiješajte u pripremljeni kivi i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok ne zavrije.
3.
Nakon toga dodajte ostatak šećera i ostavite da kuha 1 do 2 minute.
4.
Vruć džem izlijte u vruće staklenke i zatvorite.
Posluživanje
Džem od kivija poslužite samostalno za doručak ili ga koristite kao sastojak za pripremu kolača.
Savjet
Kod pripreme džema vodite računa
da vatra bude što laganija kako bi i njegova kvaliteta bila što bolja.
coolinarika.com