CRNA PITA



Kolač za čokoljupce. Mojima omiljen, a provjerite sami da li se Vama sviđa.


Sastojci
Tijesto
· 15 dag margarina
· 6 jaja
· 25 dag šećera
· 30 dag brašna
· 1 prašak za pecivo
· 4 žlice kakaa
· 5 žlica mlijeka


Krema

· 1,5 dl vode


· 4 žlice šećera
· 12 dag čokolade
· malo kuhane kave

Glazura
· 10 dag čokolade za kuhanje
· 5 dag margarina
· 3 žlice šećera
· 3 žlice vode

Priprema
Tijesto:
Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i margarinom postupno dodajući mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom.
Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na laganoj vatri, otprilike 180 C, oko 35 minuta.
Pečeni kolač uzdužno prerezati i polovicu biskvita izmrviti u finu masu.

Krema:
Prokuhati vodu sa kavom i šećerom, te u kipuće dodati čokoladu.
Miješati dok se ne otopi.
Tako vruće dodati u izmrvljeno tijesto i dobro promiješati.
Cijelu biskvitnu podlogu premazati pripremljenom kremom i ostaviti na hladnom. Za glazuru sve otopiti 



na laganoj vatri i preliti preko ohlađenog kolača. Po glazuri išarati rastopljenom čokoladom.

Posluživanje
Umjesto margarina možete koristiti i maslac, jednako dobro ispadne kolač. Podloga za kremu se može škropiti mlijekom da bude sočnija.
coolinarika.com