SKANDINAVSKA LEPINJA. GOTOVA ZA 20 MINUTA!


Jednom iznenadite obitelj i ovom nordijskom varijantom omiljene lepinje od krumpira.

SASTOJCI
1 kg krumpira
1 luk
1 svežanj peršina
4 v.ž glatkoga brašna
2 jaja
1 m.ž soli
papar



ulje za prženje

PRIPREMA
Krumpire ogulite i krupnije naribajte.

Naribane ih stavite u cijedilo,pričekati da se iscijede pa ih posušiti s kuhinjskim papirom.

Luk oljuštiti i jako sitno nasjeckati.

U zdjeli pomiješati luk,brašno i peršinovo lišće(može naravno i bez peršina)..

Dodati jaja,sol i papar.

Na kraju dodati krumpir i dobro promiješati.

U velikoj teflonskoj tavi zagrijati malo ulja i gore stavljati žlicom smjesu od krumpira.

Ovu hrpicu žlicom ili lopaticom polagano oblikovati u lepinju.

Pržiti je oko 7 minuta,a 



zatim je preokrenuti i opet pržiti oko 7 minuta.

Na taj način ispržiti sve lepinje ,pa ih vaditi na papir da se upije višak masnoće.

Staviti na toplo -dok se sve lepinje ne ispeku,pa poslužiti tople.
receptii-i-ideje.blogspot.com