Jednom iznenadite obitelj i ovom nordijskom varijantom omiljene lepinje od krumpira.
SASTOJCI
1 kg krumpira
1 luk
1 svežanj peršina
4 v.ž glatkoga brašna
2 jaja
1 m.ž soli
papar
1 kg krumpira
1 luk
1 svežanj peršina
4 v.ž glatkoga brašna
2 jaja
1 m.ž soli
papar
ulje za prženje
PRIPREMA
Krumpire ogulite i krupnije naribajte.
Naribane ih stavite u cijedilo,pričekati da se iscijede pa ih posušiti s kuhinjskim papirom.
Luk oljuštiti i jako sitno nasjeckati.
U zdjeli pomiješati luk,brašno i peršinovo lišće(može naravno i bez peršina)..
Dodati jaja,sol i papar.
Na kraju dodati krumpir i dobro promiješati.
U velikoj teflonskoj tavi zagrijati malo ulja i gore stavljati žlicom smjesu od krumpira.
Ovu hrpicu žlicom ili lopaticom polagano oblikovati u lepinju.
Pržiti je oko 7 minuta,a
zatim je preokrenuti i opet pržiti oko 7 minuta.
Na taj način ispržiti sve lepinje ,pa ih vaditi na papir da se upije višak masnoće.
Staviti na toplo -dok se sve lepinje ne ispeku,pa poslužiti tople.
receptii-i-ideje.blogspot.com
PRIPREMA
Krumpire ogulite i krupnije naribajte.
Naribane ih stavite u cijedilo,pričekati da se iscijede pa ih posušiti s kuhinjskim papirom.
Luk oljuštiti i jako sitno nasjeckati.
U zdjeli pomiješati luk,brašno i peršinovo lišće(može naravno i bez peršina)..
Dodati jaja,sol i papar.
Na kraju dodati krumpir i dobro promiješati.
U velikoj teflonskoj tavi zagrijati malo ulja i gore stavljati žlicom smjesu od krumpira.
Ovu hrpicu žlicom ili lopaticom polagano oblikovati u lepinju.
Pržiti je oko 7 minuta,a
zatim je preokrenuti i opet pržiti oko 7 minuta.
Na taj način ispržiti sve lepinje ,pa ih vaditi na papir da se upije višak masnoće.
Staviti na toplo -dok se sve lepinje ne ispeku,pa poslužiti tople.
receptii-i-ideje.blogspot.com