KROMPIR PIROSKE



Dok su jos tople su nezamenljive… :))


Sastojci
Testo:
· 1 svez kvasac
· 200 ml. mleka
· 1 zlicica secera
· 400 gr. brasna
· 1 zlicica soli
· 1 zlicica vegete 



· 2 zumanjca
· 200 gr. skuhanog krompira

Fil:
· 1 mladi luk
· 1 mladi bjeli luk
· 3 paradajza
· 100 gr. suhog, dimljenog mesa
· 100 gr. sira
· maslinovo ulje,
· origano,
· bosiljak,
· papar;
· 2 bjelanceta
· prezla

Priprema
Najpre stavite kvasac sa mlekom, secerom, dve zlice brasna da se digne;
Napravite testo sa ostalim sastojcima i skuhanim krompirom;
Ostavite ga da se digne, jedno 30-40 min.
Razvijte koru, pa secite forme i filujte ih sa vec pripremljenim filom;
Pritisnite ih prstima na krajevima , onda ih umakajte u bjelanac pa u prezlu;
Pohajte ih u ne mnogo vruce ulje;

Za fil: malo prodinstajte luk i bjeli luk, te zacinite, dodajte naribani paradajz, suho meso na kockice, onda 


sir i time filujte piroske;
Posluživanje
Testo je fenomenalno!
Fil je onaj koji ja volim, vi ga mozete promjeniti… moze i obicni, kecap, neko meso, kackavalj… znaci, sta volite…
coolinarika.com