Rösti je tradicionalno švicarsko jelo od ribanog i prženog krumpira. Obično se poslužuju kao prilog, no izvrsni su i kao glavno jelo uz, primjerice, zelenu salatu. :))
Sastojci
1 kg krumpira
80 g Pancete Podravka
100 g luka
2 žlice ulja
1 kg krumpira
80 g Pancete Podravka
100 g luka
2 žlice ulja
1 žlica Vegete By Podravka
Papar
ulje za pečenje
Priprema
Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, a zatim naribajte na krupnijoj strani ribeža, kao jabuke. Luk narežite na tanje ploške, a pancetu na kockice.
Na ulju popecite luk i pancetu, pa sve to dodajte naribanom krumpiru. Začinite paprom, dodajte Vegetu i sve dobro izmiješajte.
Na zagrijano ulje žlicom stavljajte
pripremljenu smjesu krumpira i pecite sa svake strane 4-5 minuta.
Posluživanje
Poslužite ih tople sa salatom po želji.
Savjet
Ovo malo jelo možete pripremiti i bez pancete.
coolinarika.com
Papar
ulje za pečenje
Priprema
Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, a zatim naribajte na krupnijoj strani ribeža, kao jabuke. Luk narežite na tanje ploške, a pancetu na kockice.
Na ulju popecite luk i pancetu, pa sve to dodajte naribanom krumpiru. Začinite paprom, dodajte Vegetu i sve dobro izmiješajte.
Na zagrijano ulje žlicom stavljajte
pripremljenu smjesu krumpira i pecite sa svake strane 4-5 minuta.
Posluživanje
Poslužite ih tople sa salatom po želji.
Savjet
Ovo malo jelo možete pripremiti i bez pancete.
coolinarika.com