U modernoj kuhinji sve se više koriste prehrambeno vrlo vrijedne sjemenke, osobito sezam. Kineska ga kuhinja poznaje već nekoliko tisuća godina, a i drugdje je sve zastupljeniji u slanim i slatkim jelima.
Sastojci
800 g fileta pilećih prsa
limunov sok
2 žlice umaka od soje
1 žlicaVegete By Podravka
ulje za prženje
Za paniranje:
· brašno 2-3 jaja
· sol
· papar
· 300 g sjemenki sezama
· 2 žlice Krušnih mrvica
Priprema
Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
Izvadite ih na upijajući papir.
Posluživanje
Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.
Savjet
Sezam možete zamijeniti nasjeckanim bademima.
Mala tajna
Poseban okus piletini daju začini koji čine marinadu.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Jelo pripremite do 3. koraka. Paniranu piletinu rasporedite na pladanj i zamrzavajte oko 2
sata. Zatim je zapakirajte u vrećice (prema obrocima) i vratite u zamrzivač.
Odmrzavanje: Piletinu odmrzavajte na sobnoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim je pržite prema 3. koraku. Trajnost: 60 dana.
coolinarika.com
800 g fileta pilećih prsa
limunov sok
2 žlice umaka od soje
1 žlicaVegete By Podravka
ulje za prženje
Za paniranje:
· brašno 2-3 jaja
· sol
· papar
· 300 g sjemenki sezama
· 2 žlice Krušnih mrvica
Priprema
Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
Izvadite ih na upijajući papir.
Posluživanje
Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.
Savjet
Sezam možete zamijeniti nasjeckanim bademima.
Mala tajna
Poseban okus piletini daju začini koji čine marinadu.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Jelo pripremite do 3. koraka. Paniranu piletinu rasporedite na pladanj i zamrzavajte oko 2
sata. Zatim je zapakirajte u vrećice (prema obrocima) i vratite u zamrzivač.
Odmrzavanje: Piletinu odmrzavajte na sobnoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim je pržite prema 3. koraku. Trajnost: 60 dana.
coolinarika.com