Kolač jako ukusan i jednostavan sa slatkim vrhnjem i cokoladom... Mmmm!
SASTOJCI
TIJESTO
• 6 jaja
• 6 žlicasecera
• 6 žlicabrasna
• 6 žlicatople vode
• 3 žlicekakao
• 1/2 vrećice praška za pecivo
KREMA
• 500 ml.slatkog vrhnja
• 100 gr.secera
TIJESTO
• 6 jaja
• 6 žlicasecera
• 6 žlicabrasna
• 6 žlicatople vode
• 3 žlicekakao
• 1/2 vrećice praška za pecivo
KREMA
• 500 ml.slatkog vrhnja
• 100 gr.secera
• 2 dag. želatine
• 1 dl.mlijeka
ČOKOLADNA OCAKLINA
• 100gr.cokolade za kuhanje
• oko 50 ml.slatkog vrhnja
PRIRPEMA
Odvojite zumanjca i bjelanjca.Bjelanjca umutite u cvrsti snijeg.Ostavite sa strane.
U zumanjca dodajte secer i miksajte.U to dodajte brasno,kakao,vodu i na kraju prasak za pecivo.
Na kraju dodajte umucena bjelanjca i izmjesajte sa spatulom.
Podijelite tijesto na 3 dijela.
U dobro nauljen pleh ulijte jedno tijesto i pecite na 180C oko 15min.
Tako uradite i sa ostalim tijestom.Znaci pecete 3 puta.Kore ostavite da se potpuno ohlade.
KREMA
U slatko vrhnje dodajte secer i miksajte da se stvori cvrsta krema.
Zelatinu rastvorite u mlijeku
a zatim dodajte u kremu.Izmiksajte sve zajedno.
COKOLADNA OCAKLINA
Otopite cokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem.
Svaku ohladenu koru premazite sa cokoladnom ocaklinom.
Na prvu koru stavljate kremu,pa druga kora,zatim krema,kora i na kraju krema.
Sacuvajte malo ocakline za ukrasavanje kolaca.
coolinarika.com
ČOKOLADNA OCAKLINA
• 100gr.cokolade za kuhanje
• oko 50 ml.slatkog vrhnja
PRIRPEMA
Odvojite zumanjca i bjelanjca.Bjelanjca umutite u cvrsti snijeg.Ostavite sa strane.
U zumanjca dodajte secer i miksajte.U to dodajte brasno,kakao,vodu i na kraju prasak za pecivo.
Na kraju dodajte umucena bjelanjca i izmjesajte sa spatulom.
Podijelite tijesto na 3 dijela.
U dobro nauljen pleh ulijte jedno tijesto i pecite na 180C oko 15min.
Tako uradite i sa ostalim tijestom.Znaci pecete 3 puta.Kore ostavite da se potpuno ohlade.
KREMA
U slatko vrhnje dodajte secer i miksajte da se stvori cvrsta krema.
Zelatinu rastvorite u mlijeku
a zatim dodajte u kremu.Izmiksajte sve zajedno.
COKOLADNA OCAKLINA
Otopite cokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem.
Svaku ohladenu koru premazite sa cokoladnom ocaklinom.
Na prvu koru stavljate kremu,pa druga kora,zatim krema,kora i na kraju krema.
Sacuvajte malo ocakline za ukrasavanje kolaca.
coolinarika.com