SASTOJCI
Tijesto
10 bjelanjaka
28 dag šećera
28 dag oraha
2 žlice kakaa
2 žlice brašna
Žuta krema
4 dl mlijeka
20 dag šećera
6 žlica brašna
6 žumanjaka
1 margarin
Crna krema
4 žumanjka
2 jaja
25 dag mljevenog šećera
3 rebra čokolade
1 margarin
PRIPREMA
TIJESTO
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg,postupno dodaj šećer, zatim mljevene orahe, kakao i brašno. Peći na 180°C oko 15-ak minuta. Najbolje bi bilo probušiti kolač čačkalicom.
ŽUTA KREMA
Mlijeko i šećer skuhaj s brašnom i žumanjcima. U ohlađeno dodaj margarin i pjenasto izradi.
CRNA KREMA
Žumanjke, jaja i mljeveni šećer
skuhaj na pari. Kad se zgusne dodaj čokoladu i u ohlađeno margarin. Pjenasto izradi.
POSTUPAK
Na ohlađeno tijesto staviti prvo žutu pa crnu kremu.
P.S. Smanjila sam količinu šećera i kremama i povećala količinu oraha u tijestu. Ispalo je odlično.
coolinarika.com