KOLAČ SA KEKSOM I JABUKAMA, BEZ PEČENJA. FANTAZIJA OD KOLAČA!


ZA SAMO 20 MINUTA GOTOV.

Sastijci
350 g petit ber keksa
7 dl vode
300 g šećera
4 kesice pudinga od vanile



1 kg očišćenih jabuka
Za glazuru:
3 štangle čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

Priprema:
1. Jabuke oljuštiti i iseći na kockice.
2. Zatim jabuke premestiti u veću šerpu, naliti 6 dl vode i dodati šećer, pa kuvati oko 10 minuta dok malo
 ne omekšaju.
3. Za to vreme puding razmutiti u 1 dl vode i sipati ga u jabuke.
4. Neprekidno mešati dok se ne dobije gusti krem.
5. U manjoj četvrtastoj tepsiji 



složiti pti ber keks, pa preko sipati fil dok je još vruć.
6. Preko fila poređati drugi red keksa.
7. Otopiti čokoladu sa uljem na pari, pa preliti preko kolača. Ostaviti da se dobro stegne u frižideru, a potom iseći na kocke i poslužiti.