ŠUMSKA BELISIMA. KREMASTA SOČNA, JEDNOM RIJEČJU SAVRŠENA!


Sastojci

Biskvit
4 belanca
4 kašike šećera
1 kesica burbon vanilin šećera
2 kašike brašna mekog tip 400
1 kesica praška za pecivo
2 kašike mlevenih pečenih badema


Vanila krema
320 g (2 čaše) kisele pavlake
160 g (1 čaša) slatke pavlake
8 g (1,5 kašičica) želatina u prahu
3 kašike meda
3 kašičice komadiće bele čokolade
10 kapi arome butter vanila Dr Oetker

Fil od šumskog voća
150 g mrznutog šumskog voća



200 ml vode
1 kesica pudinga sa ukusom šumskog voća
4 kašike šećera

Mus od bele čokolade
200 g bele čokolade
325 ml slatke pavlake
100 g šećera

Priprema
Biskvit
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Belancima dodati šećer i vanilin šećer i umutiti mikserom u čvrst šne.
Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo i umutiti mikserom.
Žicom umešati bademe.
Peći na 180 stepeni 10 minuta u kalupu obloženom pek papirom. Peče se dok ivice biskvita ne porumene. Ceo biskvit ostaje svetao.
Pečen biskvit dok je još vruć odvojiti od pek papira, umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi.
Biskvit je pečen u kalupu prečnika 26 cm. Pošto se u toku pečenja prečnik biskvita smanji, nakon hlađenja stavljen je u kalup prečnika 24 cm u kom je cela torta pravljena.

Vanila krema
Želatin preliti sa 5 kašika vode i ostaviti da bubri 5 minuta.
Kiselu pavlaku, slatku pavlaku i med izmešati mikserom.
Nabubreli želatin otopiti na tihoj vatri, dodati 3 kašike smese od pavlake, mešati uz zagrevanje dok se smesa ne ujednači i uliti u ostatak smese od pavlake. Izmešati mikserom.
Umešati komadiće bele čokolade i aromu vanile.
Premazati preko biskvita i staviti u frižider da se hladi pola sata.

Fil od šumskog voća
Vodu sa šećerom zagrejati do ključanja.
Odmrznuto voće usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dobije se oko 200 ml kaše. Dodati vode da bude ukupno 250 ml.



Prašak za puding dobro izmešati sa kašom da ne ostanu grudvice od praška i uliti u ključalu vodu. Nastaviti sa zagrevanjem na jačoj vatri uz neprestano mešanje žicom dok se masa ne počne zgušnjavati, zatim smanjiti vatru i zagrevati još 2 – 3 minuta uz neprestano mešanje.
Ostaviti da se ohladi do sobne temperature, povremeno mešajući da se ne uhvati korica na površini fila.
Kašiku po kašiku fila stavljati preko kreme od vanile, lagano razmazati i ostaviti u frižideru da se stegne.

Mus od bele čokolade
Čokoladu otopiti (ja sam je otopila u mikrotalasnoj pećnici).
Zagrejati slatku pavlaku sa šećerom (da bude vrela a da ne proključa) i dodati joj otopljenu čokoladu. Nastaviti sa zagrevanjem uz mešanje dok se ne dobije ujednačena glatka sjajna sirupasta tečnost.
Ostaviti da se ohladi do sobne temperature i dobro umutiti mikserom.
Mus bude skoro tečan pre nanošenja na tortu i hlađenja u frižideru. Hlađenjem u frižideru se stegne, bude mekan kao šlag, ali ne redak da će curiti sa torte. Ako se plašite da je preredak, nakon mućenja mikserom, stavite ga 15-ak minuta u frižider i ponovo umutite mikserom, pa ćete videti kakve je konzistencije.
Premazati preko fila od šumskog voća i ostaviti u frižideru najmanje dva sata.
coolinarika.com
Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • BINGO TORTA. MOJA OMILJENA TORTE, ZA SVE PRILIKE! SastojciBiskvit:6 žlica šećera4 žlice brašna3 žlice ulja7 žlica mljevenih oraha1 žlica kakaa6 kom jaja1 kom prašak za pecivo Krema:400gr šećera1… Saznaj više
  • TORTA ČOKO 5 Torta vrlo jednostavna i fina spoj čokolade mascarponea , šlaga i još nekih dodataka u nivoa 5♥.. SastojciB I S K V I T· 5 jaja manjih ili 4 već… Saznaj više
  • TORTA PAHULJICA. JEDNOSTAVNA ZA PRIPREMU, LAGANA I PJENASTA! Sastojci biskvit:5 bjelanaca5 kašika šećera5 kašika brašna1/2 praška za pecivo preliv:100 ml mlij… Saznaj više
  • STRACCIATELLINA Osvježavajuća, lagana, s kremom bez šećera koja se topi u ustima…. SASTOJCIZa biskvit:3 jaja60 g šećera60 g Pšeničnog oštrog brašna½ vrećice Praš… Saznaj više
  • Kapri torta Predivno izgleda, slatka i nezna. Sastojci: Kora x2:- 6 kom bjelanaca- među prstima soli- 300 gr šećera- 1 kašika sirćeta ili soka od limuna- 1 ke… Saznaj više
  • KREMASTA SLADOLED TORTA KOJA SE NE PEČE. U VEOMA KRATKOM VREMENU GOTOVA. Sastojci:Kora:300 gr. petit keksa100 gr. kosmo keksa1 kasika nesquik-apo potrebi mleko Fil:500 ml. mleka4 zumanca6 … Saznaj više
  • Spiralna voćna torta Ova torta osim što ima fenomenalan ukus i prepuna je voća, izgleda posve neobično, drugačije i oduševiće goste. Potrebni sastojci:Za koru120 g br… Saznaj više
  • Slasna ČOKO - MASCARPONE torta! Moja idealna kombinacija mascarpone sira, čokolade i lješnjaka. Nešto kao fererro torta.  Sastojci BISKVIT: 130g margarina300g šećera3 jaja12… Saznaj više
  • JEDNOSTAVNA TORTA. BEZ PEČENJA SA KEKSOM, ZA 40 MINUTA! Veoma jednostavna, a tako kremasta i fina. Torta sa turskim keksom SASTOJCI• 4 Puding vanilin• 10 žlica šećera• 2 Limun šećera• 1500 ml mlijeka… Saznaj više
  • Švaler bez jaja Torta se dopala svima koji su je probali, rekli su da je bas lagana i fina.SastojciZa pandispan merica je solja za mleka 200ml1solja secer2 solje br… Saznaj više