Jednostavna za pripremu...sočna...topi se u ustima.
SASTOJCI
500 gr kora za savijaču
3 jaja
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1,5 šolja jogurta
500 gr kora za savijaču
3 jaja
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1,5 šolja jogurta
200 gr kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
Preliv
4 šolje vode
3 šolje šećera
2 vanilin šećera
PRIPREMA
1. Umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, jogurt, kao i kokosovo brašno sa praškom za pecivo.
2. Sve dobro sjediniti. Na radnu plohu staviti jedan list kore, premazati filom neke 3/4 lista, prekriti polovinom lista (možete staviti cijeli list, pa će biti veći komadi, a možete i odmah zarolati, baz da poklopite drugim listom), pa zarolajte.
3. Zarolane, redajte u veliki pleh, premazan uljem.
4. Postupak ponavljajte dok se sastojci ne utroše.
5. Zatim izrežite na parčad
željene veličine, prelijte sa malo ulja, pa pecite na 200 C.
6. Dok se pita peče, skuvajte preliv od 4 šolje vode, 3 šolje šećera i 2 vanilin šećera.
7. Kratko kuhajte.
8. Toplu pitu prelijte toplim prelivom.
coolinarika.com
1 prašak za pecivo
Preliv
4 šolje vode
3 šolje šećera
2 vanilin šećera
PRIPREMA
1. Umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, jogurt, kao i kokosovo brašno sa praškom za pecivo.
2. Sve dobro sjediniti. Na radnu plohu staviti jedan list kore, premazati filom neke 3/4 lista, prekriti polovinom lista (možete staviti cijeli list, pa će biti veći komadi, a možete i odmah zarolati, baz da poklopite drugim listom), pa zarolajte.
3. Zarolane, redajte u veliki pleh, premazan uljem.
4. Postupak ponavljajte dok se sastojci ne utroše.
5. Zatim izrežite na parčad
željene veličine, prelijte sa malo ulja, pa pecite na 200 C.
6. Dok se pita peče, skuvajte preliv od 4 šolje vode, 3 šolje šećera i 2 vanilin šećera.
7. Kratko kuhajte.
8. Toplu pitu prelijte toplim prelivom.
coolinarika.com