Ovaj kolač sa sirom je drugačiji od svih ostalih koje sam isprobala ali toliko je fin da žalim šta sam radila pola doze :)
SASTOJCI
BISKVIT
• 2 kom jaja
• 220 ml šećera
• 110 ml ulja
• 450 g brašna
• 1 pp
• 1v. šečer
• 220 ml mlijeka
• kakaa
KREMA
• 450 ml mlijeka
• 2 vanilija pudinga
• 5 žlica šećera
• 500 g svježeg sira
• 250 g masla
• rum po želji
• 2 kom kiselo vrhnje
• 200 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA
1. Pomiješati brašno sa pp.
Izmiksati jaja i šećere dodati mlijeko i ulje ,te ručno umiješati brašno sa pp.
2. Škroavadu obložiti sa papirom za pečenje, te izliti polovicu tijesta, ja sam to napravila odokativno , jer zbilja nije potrebno precizno odrediti polovicu.
Zatim u ostatak tijesta umiješati 1 žlicu kakaa.(kakao sam izradila u dvije žlice mlijeka da ne ostanu grudice). Tamno tijesto žlicom rasporediti po svjetlom tijestu.
Peći 25-30 min na 175°
3. U 300 ml mlijeka otopite šećer, te zakuhajte. U ostatak mlijeka izradite puding ,ulijte u vrelo mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Maslo izmiksajte i dodajte u ohlađen puding.
Na kraju dodajte sir.Po želji
dodajte rum.Ja sam izgratala malo korice od limuna.
Premažite kolač.
4. Čokoladu otopite na pari i umiješajte vrhnje.Premažite preko sirnog nadjeva.
Ostavite bar 2 sata da se ohladi i nakon toga uživajte :)
Posluživanje
recept sam pronašla ovdje, jedinu izmjenu koju sam napravila je da sam u kremu stavila malo više šećera.Jer kad sam sve spojila meni nije bilo dovoljno slatko i dodala sam šećera u prahu. Nemojte da vas zbuni moj uvod ovo je recept za cijelu dozu, samo sam ja radila pola:)
• 250 g masla
• rum po želji
• 2 kom kiselo vrhnje
• 200 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA
1. Pomiješati brašno sa pp.
Izmiksati jaja i šećere dodati mlijeko i ulje ,te ručno umiješati brašno sa pp.
2. Škroavadu obložiti sa papirom za pečenje, te izliti polovicu tijesta, ja sam to napravila odokativno , jer zbilja nije potrebno precizno odrediti polovicu.
Zatim u ostatak tijesta umiješati 1 žlicu kakaa.(kakao sam izradila u dvije žlice mlijeka da ne ostanu grudice). Tamno tijesto žlicom rasporediti po svjetlom tijestu.
Peći 25-30 min na 175°
3. U 300 ml mlijeka otopite šećer, te zakuhajte. U ostatak mlijeka izradite puding ,ulijte u vrelo mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Maslo izmiksajte i dodajte u ohlađen puding.
Na kraju dodajte sir.Po želji
dodajte rum.Ja sam izgratala malo korice od limuna.
Premažite kolač.
4. Čokoladu otopite na pari i umiješajte vrhnje.Premažite preko sirnog nadjeva.
Ostavite bar 2 sata da se ohladi i nakon toga uživajte :)
Posluživanje
recept sam pronašla ovdje, jedinu izmjenu koju sam napravila je da sam u kremu stavila malo više šećera.Jer kad sam sve spojila meni nije bilo dovoljno slatko i dodala sam šećera u prahu. Nemojte da vas zbuni moj uvod ovo je recept za cijelu dozu, samo sam ja radila pola:)