Lagan kolač za one koji vole mirisne kolače :))
Sastojci testo
4 jabuke,
solja ulja,
solja secera,
solja brasno,
solja rogaca,
solja mleka,
4 jaje,
pola kesice cimeta,
2 kasike kakoa,
saka krupnih oraha,
4 jabuke,
solja ulja,
solja secera,
solja brasno,
solja rogaca,
solja mleka,
4 jaje,
pola kesice cimeta,
2 kasike kakoa,
saka krupnih oraha,
2 kesice vanil secera,
1 prasak za pecivo,
malo karanfilica,
50gr suvo grodze
1 prasak za pecivo,
malo karanfilica,
50gr suvo grodze
sirup
soljica kafe secera,
soljica vode,
malo ruma
glazura
soljica vode,
malo ruma
glazura
100gr cokolade za kuvanje,
50ml vrhnje za kuvanje,
2 kasike ulja,
secer u prahu ili ja koristim secer u boji
Priprema
Jabuke ogulite i rendajte na krupne velicine dodajte sve sastojke nema potrebe da miksajte pomesajte rucno. Na tepsiju cetvertastu stavite papir pa pecite smesu na 200C oko 20 min. Ostavite
da se potpuno ohladi po spremaj sirup i preliti na kolac.
Cokoladu topiti pa dodati ulje i vrhnje za kuvnje mesati da se masa ujednjaci za preliti po kolacu najprije secen da bi cokolada i unutra udze po malo. Sipati secer u boji ili oka nemate moze i secer u prahu
coolinarika.com
50ml vrhnje za kuvanje,
2 kasike ulja,
secer u prahu ili ja koristim secer u boji
Priprema
Jabuke ogulite i rendajte na krupne velicine dodajte sve sastojke nema potrebe da miksajte pomesajte rucno. Na tepsiju cetvertastu stavite papir pa pecite smesu na 200C oko 20 min. Ostavite
da se potpuno ohladi po spremaj sirup i preliti na kolac.
Cokoladu topiti pa dodati ulje i vrhnje za kuvnje mesati da se masa ujednjaci za preliti po kolacu najprije secen da bi cokolada i unutra udze po malo. Sipati secer u boji ili oka nemate moze i secer u prahu
coolinarika.com