Poklanjam vam ovu laaaganu i jako finu torticu, idealnu za tople dane. Što još reći, čim su jagode u pitanju… :D
Sastojci
400 g piškota
250 ml mlijeka
5 žlica ruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlicana ribane limunove korice
2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
150 g šećera u prahu
4 čvrsta jogurta (800 ml)
400 g piškota
250 ml mlijeka
5 žlica ruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlicana ribane limunove korice
2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
150 g šećera u prahu
4 čvrsta jogurta (800 ml)
2 vrećice Želatine Dolcela By Podravka
10 žlica vode 400 g jagoda
Priprema
Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem.
Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći
Da napomenem, posljednji put
kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine.
Posluživanje
Prije posluživanja uklonite kalup i narežite. Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama.
Savjet
Tortu možete preliti i preljevom za torte Dolcela.
coolinarika.com
Priprema
Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem.
Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći
Da napomenem, posljednji put
kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine.
Posluživanje
Prije posluživanja uklonite kalup i narežite. Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama.
Savjet
Tortu možete preliti i preljevom za torte Dolcela.
coolinarika.com