PRIPREMA Kvasac, so, šećer, ulje, jaje i mlaku vodu izmešati i odmah zamesiti sa brašnom. U zavisnosti od kvaliteta brašna, dodati ili oduzeti po potrebi. Ostaviti da naraste! Razviti koru, vaditi čašom i filovati ih po želji (ja sam stavljala nadev za picu) i preklapati sa modlom (ja je imam, ali ako je nemate, možete ispritiskati viljuškom).
Pržiti u vrelom ulju! Čim spustite školjku u ulje i
počne da cvrči, odmah je preokrenuti i tako redom, dok ne napunite tiganj a onda ih pržiti obično kao piroške! coolinarika.com
NEODOLJIVE PUTER KIFLE!
Ove su kifle zauzele mesto No.1 u mojoj kuci, izgurale sve predjasnje i uvek ih traze jos. Mene po ukusu podsecaju na McDonald's zemicke, i sutra…Saznaj više
MAK STAPICI. PREUKUSNI, PROBAJTE!
Sastojci500 gr Pšenično glatko brašno Podravka7 gr suhog kvasca1/4 kasicice soli50 gr secera250 ml tople vode80 ml ulja
I jos je potrebno50 ml vode…Saznaj više
BOSANSKE KIFLE ILI SLANCI.
Prvi put sam probala slance u Bosni. Tamo gdje sam ja odrasla nije ih bilo, zbog toga im nadjenuh ime "bosanske kifle"
TRAŽE DA IH SE PRAVE OPE…Saznaj više