Tijesto
-1 kg mekog brašna
-2 kašike ulja
-1 kašika soli
-2 kašike šećera
-1 jogurt
-2 jaja
-0,5 l mlijeka
-1 prašak za pecivo
-1 kvasac ( suhi ili svjezi )
Za punjenje
-ketchup
-ajvar
-salama
-sudzuk
-zdenka sir
-tvrdi sir
-šampinjoni
PRIPREMA
Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati
U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.
Ostaviti ga dva sata u hladnjaku.
Za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…
Rzvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.
Na jednu polovinu picoline
narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .
Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće. Gotovo!
-1 kvasac ( suhi ili svjezi )
Za punjenje
-ketchup
-ajvar
-salama
-sudzuk
-zdenka sir
-tvrdi sir
-šampinjoni
PRIPREMA
Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati
U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.
Ostaviti ga dva sata u hladnjaku.
Za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…
Rzvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.
Na jednu polovinu picoline
narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .
Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće. Gotovo!