Veoma ukusne a za čas se pripreme, za doručak ili večeru! :)
SASTOJCI
500 gr lisnatog testa
200 gr tikvica (jedna, srednje veličine)
200 gr kačkavalja
3 kašike susama
3 kašike seckanih badema
3 kašike maslinovog ulja
so, biber, timijan ili provansalska mešavina začina
za premaz:
žumance i malo ulja
PRIPREMA
Priprema testa:
Lisnato testo razvaljati na pek-papiru i iseći na komade željene veličine. Ja sam od jedne table lisnatog isekla 9 pravougaonika.
Od testa formirati lađice, krajeve dobro pritisnuti da se ne bi otvorili tokom pečenja. Staviti ih u pleh obložen pek-papirom.
Priprema nadeva:
Tikvicu dobro oprati i narendati na krupno, zajedno sa korom. U istu činiju narendati i kačkavalj, pa dodati sve ostale sastojke – susam, krupno iseckane bademe, maslinovo ulje i začine po ukusu. Dobro promešati.
Puniti lisnate lađice pripremljenim nadevom.
Zatim izmešati žumance sa malo ulja i premazati svaku lađicu kako bi imale lepu, rumenu boju (zaboravila
sam da slikam premazane lađice pre pečenja).
Peći u rerni na 180 stepeni dok fino ne porumene.
Posluživanje
Lađice su toliko fine, a nema mnogo posla oko njih.
U nadev se može dodati i beli luk ili malo sušenog paradajza, za pikantniji ukus coolinarika.com
Priprema nadeva:
Tikvicu dobro oprati i narendati na krupno, zajedno sa korom. U istu činiju narendati i kačkavalj, pa dodati sve ostale sastojke – susam, krupno iseckane bademe, maslinovo ulje i začine po ukusu. Dobro promešati.
Puniti lisnate lađice pripremljenim nadevom.
Zatim izmešati žumance sa malo ulja i premazati svaku lađicu kako bi imale lepu, rumenu boju (zaboravila
sam da slikam premazane lađice pre pečenja).
Peći u rerni na 180 stepeni dok fino ne porumene.
Posluživanje
Lađice su toliko fine, a nema mnogo posla oko njih.
U nadev se može dodati i beli luk ili malo sušenog paradajza, za pikantniji ukus coolinarika.com