600 g * plavog patlidžana 500 g * mladog sira 3-4 čena belog luka 1 kašika senfa so
Priprema
Napomena: količine patlidžana i sira mogu prilično da variraju u zavisnosti od vrste sira i načina pripreme patlidžana. Patlidžan pečen u rerni će više usahnuti
ali će biti ukusniji i manje gorak. Patlidžan očišćen i “kuvan” u mikrotalasnoj će biti svetliji, sa više tečnosti i malo više gorčine, ali se spremi začas. 1. Patlidžan oguliti, iseci na kocke, pa skuvati u poklopljenom vatrostalnom sudu u mikrotalasnoj, 5 minuta na 600W. Ili klasično ispeći u rerni, zguliti sa kore, ocediti od vode. Ispasirati patlidžan štap-mikserom. 2. Mladi sir najpre izgnječiti viljuškom pa i njega ispasirati. Dodati patlidžanu i zajedno izmiksati. 3. Dodati sitno seckan beli luk i senf. Posoliti po ukusu – ja sam stavila 1-1.5 kašičicu soli jer je sir bio skoro potpuno neslan. 4. Od ove mere se dobije otprilike jedna velika tegla paštete. Odlična je kao namaz za hleb ili za Naletove tortilje sa
kvascem. 5. Druga tura paštete, radjena za Cool susret u Nišu. Odnos patlidžan – sir je bio dosta drugačiji, 1.5 kg patlidžana, ali ispečenog u rerni, i 0.5 kg sitnog homoljskog sira (jak, slan, punomasan…).
JEFTINI PORODIČNI RUČAK.
Svi će uživati i pitati imali još !
POTREBNO:
(Mi smo pravili za 6 osoba,a vi uzmite količinu za broj osoba koje će jesti)
6 komada telećeg,svinjsk…Saznaj više
SUPER BRZI RUČAK. TURSKI SPECIJALITET!
Sultan Kebab.
SASTOJCIfil:oko 600 g pilećeg filea1 glavica luka2 paprike1 paradajzoko 150 g kuhanog graškazačini so, biber, vegeta, mljevena crvena…Saznaj više
CARSKI KUGLOF
Slano,jednostavno i brzo predjelo...u modli za kuglof....Za laganu večeru ili neki party...Fino je i toplo i hladno....!!
Sastojci mjera za č…Saznaj više
Musaka od piletine i šampinjona
Ako ne znate šta za ručak, mi vam predlažemo ovu finu i sočnu musaku od piletine i šampinjona
Sastojci:– 500 gr piletine– 300 gr šampinjona
(adsby…Saznaj više
UKUSAN RUČAK ZA DOBRA DVA DANA.
ZAPOSLENIM DOMAĆICAMA OD VELKE KORISTI.
Sastojci:3 kašike ulja2 manje glavice crnog luka3 čena belog luka200 gr prezle (hlebnih mrvica)5 dcl mlek…Saznaj više