SASTOJCI: za 4 osobe -400 gr mlevenog mesa -1 manja glavica luka
-1 jaje
-1 ravna kafena kasicica slanog, suvog zacina -40 gr prezli
nadev: -150 gr rendanog kackavalja (gauda, emental) -1 jaje
Priprema U ciniju staviti meso,sitno iseckan luk, suvi zacin, jaje i prezle. Sjediniti sastojke. Meso podeliti na 4 dela. Svaki deo rastanjiti vlaznim dlanovima u obliku kruga precnika oko 10 cm sa uzdignutim ivicama
oko 1,5-2 cm. U ciniji pomesati kackavalj sa jajetom.
Svako gnezdo napuniti nadevom. Peci u zagrjanoj rerni na 200°C oko 23 minuta. Sluziti toplo. staninibrzirecepti.com
PILETINA NA POVRĆU.LJETNA VARIJANTA ZA SPREMANJE PILETINE KOJU NE SMIJETE PROPUSTITI.Odlični bataci, božanstvena kombinacija povrća i mesa.Pileći bataci iz pećniceSASTOJ…Saznaj više
UKUSAN DORUČAK NA BRZINU.Fino izgledaju a i jako su ukusni!Polpeti od krumpiraSastojciZa osnovu1 kgr. krumpir1 jaje1 zlicica so100 gr. kaskaval (adsbygoogle = window.adsbygoo…Saznaj više
MLADI KROMPIRIĆI IZ RERNE.Obožavam mlade krompiriće i to one onako male da ne moram da ih sečem, već ih ostavim cele, za jedan zalogaj. U kombinaciji sa začinima i pečeni u rer…Saznaj više
PILEĆA ČORBA.Veoma ukusna, uz dodatak povrca po Vasem izboru moze da bude i glavno jelo (veoma je sita).Sastojci3 lista dimljene sunke-seckane na kockice500 g pile…Saznaj više