NAŠ CIPI-RIPI



Dakle, imala sam par recepata za ovaj kolač ali svakome je nešto falilo ili bilo viška pa sam ga ja malo modificirala po svome, nadam se da će vam se svidjeti :)


Sastojci
BISKVIT
· 11bjelanjaka
· 200 gramašećera
· 6 žlica brašna + malo praška za pecivo (na vrh noža)
· 2 žlicesirćeta
· 2 žliceulja


Krema
· 1,5 litramlijeka
· 11žumanjaka
· 150 gramašećera



· 100 gramagustina
· 3pudinga od vanilije
· 4vanilin šećera
· 250 - 300 gramamargarina
· 3 rebračokolade za kuhanje
· 150 grama lješnjaka ili oraha

Glazura
· 150 - 200 gramačokolade za kuhanje
· 2,5 -dclslatkog vrhnja

Priprema
napraviti snijeg od bjelanjaka sa šećerom, dodati sirće i ulje, izmksati te dodati brašno sa praškom za pecivo ( ja brašno dodajem žlicom-rukom). peći oko 30 minuta na oko 150 stupnjeva na masnom papiru (ovisi u kojoj tepsiji pečete)
FIL
staviti kuhati 1l mlijeka, ostale pola litre ostaviti sastrane hladne
izmutiti 11 žumanjaka sa šećerom i vanilin šećerom, dodavati zajedno gustin, puding te zaljevati sa one ostale pola litre mlijeka izmiksano dodati u kipuće mlijeko
sve skupa miješati i kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne
u ohlađenu kremu dodati margarin.
kremu podijeliti u 3 dijela : 1. dio- ostaje žuta krema 2. dio – žuta krema + lješnjaci ili orasi 3. dio – žuta



 krema + 3 rebra otopljenje čokolade otopiti jos oko 150 grama čokolade

slagati:
biskvit
1.dio kreme (žute)
tanka glazura od čokolade
2. dio kreme (sa lješnjacima)
tanka glazura od čokolade
3. dio kreme (sa čokoladom)
tanka glazura od čokolade
tučeno slatko vrhnje na vrh

Posluživanje
Neka vam čokoladne glazure budu tanke pa se neće krema odvajati od tih glazura
coolinarika.com