Sastojci BISKVIT:
100 g nutelle
4 jaja
120 g šećera
6 žlica amaretta
120g brašna
1 žlica kakaa
100 g nutelle
4 jaja
120 g šećera
6 žlica amaretta
120g brašna
1 žlica kakaa
2 žličice praška za pecivo
30 g škroba
KREMA:
9 listova želatine
1 staklenka višanja
500 g jogurta od vanilije
2 vanil šećera
limunov sok i naribana korica( od pola limuna )
500 ml vrhnja za šlag
120 g šećera + šlag za ukrašavanje
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.Nutellu otopite,a jaja pomiješajte sa šećerom i amarettom te miješajte oko 8 min dok ne dobijete pjenastu smjesu.Dodajte nutellu uz lagano miješanje.Pomiješajte brašno,kakao,prašak za pecivo i škrob.Dodajte smjesi od jaja uz lagano miješanje.Ovo je smjesa za promjer 26cm,ja sam za svoju radila smjesu i pol.Pecite pola sata
Želatinu namočite.Višnje ocijedite ,zgnječite u pire i dodajte u jogurt smjesu.Pomiješajte jogurt,
šećer,vanil šećer,limunov sok i koricu.Žalatinu otopite i pomiješajte sa jogurtom i višnjama.Ostavite da se hladi oko pola sata u frižideru.Istucite šlag i dodajte lagano miješajuči u jogo smjesu.
Biskvit dva puta prerežete i na svaki list stavljate kremu.Ukrasite sa šlagom
coolinarika.com
30 g škroba
KREMA:
9 listova želatine
1 staklenka višanja
500 g jogurta od vanilije
2 vanil šećera
limunov sok i naribana korica( od pola limuna )
500 ml vrhnja za šlag
120 g šećera + šlag za ukrašavanje
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.Nutellu otopite,a jaja pomiješajte sa šećerom i amarettom te miješajte oko 8 min dok ne dobijete pjenastu smjesu.Dodajte nutellu uz lagano miješanje.Pomiješajte brašno,kakao,prašak za pecivo i škrob.Dodajte smjesi od jaja uz lagano miješanje.Ovo je smjesa za promjer 26cm,ja sam za svoju radila smjesu i pol.Pecite pola sata
Želatinu namočite.Višnje ocijedite ,zgnječite u pire i dodajte u jogurt smjesu.Pomiješajte jogurt,
šećer,vanil šećer,limunov sok i koricu.Žalatinu otopite i pomiješajte sa jogurtom i višnjama.Ostavite da se hladi oko pola sata u frižideru.Istucite šlag i dodajte lagano miješajuči u jogo smjesu.
Biskvit dva puta prerežete i na svaki list stavljate kremu.Ukrasite sa šlagom
coolinarika.com