NAJPOPULARNIJI KREMASTI KOLAČ U AMERICI.


Iznenadit ćete se kako se lako sprema.

RECAPA SAM DOBILA OD JEDNE MOJE PRIJATELJICE.

Potrebni sastojci
Za biskvit:
2 šolje šećera
4 jaja
2 ½ šolje brašna



1 šolja mleka
¾ šolje ulja
2 ¼ kašičice praška za pecivo
1 kašičica vanila ekstrakta

Krema:
2 pudinga od vanile skuvana prema uputstvu sa kesice

Glazura:
240 g čokolade
1 šolja slatke pavlake

Priprema:
Šećer i jaja mutite mikserom dok ne postanu penasta, dodajte brašno sa praškom za pecivo, mleko, ulje i vanila ekstrakt pa sve dobro umutite. Sipajte smesu u četvrtastu tepsiju ili vatrostalnu posudu koju ste podmazali i pecite na temperaturi od 175C, 30-40 minuta.
Čim biskvit izvadite iz rerne, drškom varjače ga izbodite po celoj površini, da napravite rupe. Puding skuvajte prema uputstvu, pustite da se prohladi pa prelijte preko biskvita i ostavite da se sve hladi.
Za glazuru, iseckajte čokoladu 



i sipajte u vatrostalnu posudu. Pavlaku satvite na šporet da se zagreva do tačke ključanja, prelijte preko čokolade, ostavite dva minuta, pa sve energično mešajte dok ne dobijete tečnu i glatku glazuru. Odmah je prelijte preko kolača i ostavite da se hladi.
brzoukusno.blogspot.com