Brz, jednostavan a tako sočan kolač sa kokosom i gustinom.


Brzi kokos kolač.

Sastojci
Krema:
1 litra mlijeka
9 kašika Gussnela Dolcela (gustina)
6 kašika šećera



100 gr margarina ili maslac
60 gr kokosa
400 gr petit keksa ili neki drugi

Priprema

Priprema kreme:
1.

U 200 ml mlijeka umiješati gustin i šećer a preostalo mlijeko staviti na vatru da kuha. Kad je prokuhalo umiješati gustin u mlijeko. Kad se dovoljno zgusnula krema u toplo umiješati kokos i maslac.
2.

Umakati kekse u mlijeko ili zaslađenu kafu i redati kekse u 4x5 na podlozi. Mlakom kremom 



filovati i na kraju prekriti kolač kremom i dekorisati sa kokosom.

Posluživanje

Kad se kolač dovoljno ohladio, rezati na veličinu keksa i dekorisati sa mrvicama čokolade ili šarenim.
coolinarika.com