KRALJEVSKI KOLAČ




Opravdano nosi ovaj naziv i više od toga je :D

Sastojci
Biskvit
· 8bjelanjaka
· 1jaje
· 170 gšećera
· 130 g lješnjaka (ili oraha ili pola-pola)
· 80 g otopljene mliječne čokolade
· 1 žlicamrvica
· 1 žlicabrašna
· 1prašak za pecivo
· 1 žličicaruma
· 1 žlicakakao


Krema
· 7,5 dclmlijeka
· 20 dagšećera
· 10 daggustina
· 8žumanjaka
· 1vanilin šećer



· 100 gčokolade za kuhanje
· 2 vrećice šlag kreme od vanilije Dolcela
· 2,5 dcl mlijeka za šlag kremu

Priprema
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati jaje i šećer, umutiti dobro. U jednoj posudi pripremiti brašno, kakao, mrvice, prašak za pecivo, pa umješati u bjelanjke. Na kraju dodati rum, lješnjake (prethodno pečene, oguljene pa samljevene) ili orahe ovisno od toga što više volite ;) i otopljenu čokolade, pa sve samo lagano izmješati.
Ja sam smjesu podjelila u dva djela pa pekla posebno u limu obloženom papirom za pečenje dimen.25x30 na 180c, svaki po 20-tak min, a može i sve skupa pa pečeno razrezati, kako vam je lakše ;)
Za kremu staviti na vatru 5,5 dcl mlijeka i šećer. Preostala 2 dcl mlijeka izmiksati sa gustinom i žumanjcima pa polako dodavati u provrelo mlijeko i kuhati na laganoj vatri par minuta dok se ne zgusne. U vrelu kremu dodati vanilin šećer i čokoladu izlomljenu na kockice pa mješati dok se ne otopi. Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.
U posebnoj posudi umutiti šlag 



kreme sa mlijekom. Kad se ohladi prva krema (od žumanjaka i gustina) umješati u nju umućene šlag kreme, pa jednom polovicom kreme premazati prvi biskvit, staviti drugi biskvit, i drugi dio kreme. Ostaviti da se dobro ohladi.
Napomena:
Ako volite čvrste kreme ukoliko želite u gotovu kremu možete umješati jednu vrećicu pripremljene želatine....
coolinarika.com