...tko još ne voli tuljke...ali sa kremom od limuna su posebni :D :D
Sastojci
500 g lisnatog tijesta
500 ml mlijeka
2 jaja
1 puding od vanilije
2 žlice gustina
500 g lisnatog tijesta
500 ml mlijeka
2 jaja
1 puding od vanilije
2 žlice gustina
1 limun sok i korica
4 žlice šečera
1 vanilin šečer
2 dcl vrhnja za šlag
Priprema
Otopiti zaleđeno lisnato tijesto i razvaljati ga tanko. Rezati trakice debljine 2 cm i omotati oko prethodno malo namaščenih kalupića za tuljke. Ja uvijek radim manje tuljke. Omotane kalupiće peći na 200 stupnjeva dvadesetak minuta.
Ako nemate kalupe možete sami napraviti kalupe od aluminijske folije
Krema od limuna: 4 dcl mlijeka u koje smo dodali naribanu koricu limuna staviti da zakuha.
Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Žumanjke sa šečerom istući mikserom te u to dodati 1 dcl mlijeka,puding od vanilije, gustin. Zakuhati kao puding kad mlijeko zakuha. Maknuti sa vatre. Bjelanjke
istući u čvrsti snijeg i polako umiješati u vruću kremu. Ostaviti kremu da se ohladi.
Kad se krema ohladila u nju polako miksajući dodati sok od limuna. Na kraju umiješati tučeni šlag. Staviti kremu u vrečicu i puniti hladne tuljke. Po želji posuti mljevenim šečerom.
coolinarika.com
1 vanilin šečer
2 dcl vrhnja za šlag
Priprema
Otopiti zaleđeno lisnato tijesto i razvaljati ga tanko. Rezati trakice debljine 2 cm i omotati oko prethodno malo namaščenih kalupića za tuljke. Ja uvijek radim manje tuljke. Omotane kalupiće peći na 200 stupnjeva dvadesetak minuta.
Ako nemate kalupe možete sami napraviti kalupe od aluminijske folije
Krema od limuna: 4 dcl mlijeka u koje smo dodali naribanu koricu limuna staviti da zakuha.
Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Žumanjke sa šečerom istući mikserom te u to dodati 1 dcl mlijeka,puding od vanilije, gustin. Zakuhati kao puding kad mlijeko zakuha. Maknuti sa vatre. Bjelanjke
istući u čvrsti snijeg i polako umiješati u vruću kremu. Ostaviti kremu da se ohladi.
Kad se krema ohladila u nju polako miksajući dodati sok od limuna. Na kraju umiješati tučeni šlag. Staviti kremu u vrečicu i puniti hladne tuljke. Po želji posuti mljevenim šečerom.
coolinarika.com